Onze gemeente verkoopt Ventose flat

Tussen alle berichten door over de zo “gewenste” hoogbouw in onze stad, is de Ventoseflat aan de Mathildelaan verkocht aan aan Stayinc, een dochterorganisatie van Wooninc.

Wat ik me daarbij afvraag, wat is het voordeel van verkopen, snel geld? Is het verhuren niet profijtelijker op lange termijn, wie kan me daar over informeren?

De flat, met daarin o.a. 43 huurwoningen, is een gemeentelijk monument sinds 1996. Stayinc. is een dochterorganisatie van Wooninc. en opgericht om voor een lange periode middeldure woningen te verhuren. Ze zijn daarmee een belangrijke partner voor de gemeente.

Middeldure huurwoningen in de binnenstad
De gemeente wil graag betaalbare woningen (ook in de binnenstad) en een woningmarkt waar voor iedereen plek is. In Eindhoven is momenteel een tekort aan middeldure huurwoningen. De verkoop van de Ventoseflat aan Stayinc. geeft de garantie dat deze 43 woningen voor ten minste 15 jaar beschikbaar komen voor mensen met een middeninkomen. Alle appartementen krijgen bij vertrek van een huidige huurder een huuraanpassing tot middeldure huur. Die bedraagt in Eindhoven momenteel maximaal € 950,- per maand.

Op Ventose.nl is meer te lezen over de transformatie van sigarenfabriek tot appartementencomplex.

Een reactie

  • bleenhouwers

    12,2 miljoen kostte de renovatie destijds. Ik heb me altijd afgevraagd wat het gebouw daar nu effectief van terug zou opleveren voor het huishoudboekje van de gemeente. In het ED las ik dat er al eens verlies op was gepakt in relatie tot de boekwaarde. Ik begrijp de voorliefde voor monumenten en de noodzaak van het behoud ervan, Als jongeling dacht ik er destijds (bij de renovatie) anders over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *