Onze heuvel parkeergarage 60 uur dicht!

Vestdijk Tenhagestraat Foto: Rien Valk

Van zondag 18 augustus 18.00 uur tot woensdag 21 augustus 6.00 uur voert de gemeente non-stop werkzaamheden uit in de Ten Hagestraat. Van het kruispunt met de Vestdijk tot en met de ingang van parkeergarage Q-Park Heuvel. De parkeergarage is dan afgesloten. Bedrijven en woningen in de Ten Hagestraat blijven bereikbaar. De werkzaamheden maken deel uit van de herinrichting van de Vestdijk-Hertogstraat-Kanaalstraat.

Vermoedelijk kun je rond deze tijd beter uit de binnenstad wegblijven.
De gemeente heeft er wel voor gekozen om vanwege veiligheid en bereikbaarheid de Ten Hagestraat volledig af te sluiten en 60 uur non-stop te werken. Daardoor is de Ten Hagestraat relatief kort afgesloten, maar vinden de werkzaamheden ook in de avond en nacht plaats. De werkzaamheden met de meeste geluidsoverlast gebeuren zoveel mogelijk overdag.

Vestdijk Foto: Rien Valk

Met uitzondering van de bereikbaarheid van de Ten Hagestraat/parkeergarage hebben de werkzaamheden verder geen consequenties voor het verkeer. De verkeerssituatie blijft gelijk aan de huidige (tijdelijke) situatie, waarbij de Vestdijk tussen Ten Hagestraat en Oude Stadsgracht is afgesloten. Verkeer kan vanaf het noordelijk deel van de Vestdijk linksaf de Kanaalstraat inrijden. Verkeer vanuit het zuiden kan via de Kanaalstraat richting het station/noorden rijden.

Tijdelijke P+R Eindhoven Zuid extra open
Parkeergarage Heuvel is tijdens de 60 uursactie afgesloten. Voor abonnementhouders is een regeling getroffen. Zij kunnen gedurende de werkzaamheden gratis parkeren op de Stationsweg/Fuutlaan. De overige parkeerlocaties in het centrum zijn normaal geopend en bereikbaar. Verder is de tijdelijke P+R Eindhoven Zuid (Theo Koomenlaan) extra geopend van 19 t/m 21 augustus van 10.00-16.00 uur.

Werkzaamheden
Na het aanbrengen van nieuwe fundering, asfalt en bestrating in de Ten Hagestraat vinden op 21 augustus vanaf 9.00 uur tot einde middag nog werkzaamheden plaats aan de verkeerslichten op het kruispunt. De Ten Hagestraat is dan wel weer opengesteld voor verkeer.

Wat vinden Eindhovenaren van deze ingrijpende aanpassingen aan de hele vestdijk, de bereikbaarheid van binnenstad en het station, leven er ideeën hoe dat beter en kost efficiënter gedaan had kunnen worden?

Een reactie

  • 17,20 en 21,22,24 augustus zijn ook delen van de N2 afgesloten,
    Op 23,24,25 augustus is er werk aan de weg op de Aalsterweg bij Hotel Eindhoven.
    Dus dat wordt goed gele borden lezen en niet boos worden als je de verkeerde kant opgestuurd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *