Oproep aan ouders: boycot de sinterklaasintocht

Het begint erop te lijken dat de voorstanders en tegenstanders van zwarte piet allebei hun gelijk proberen te halen tijdens de intocht van sinterklaas. Dat ze daarbij een kinderfeest aan het verpesten zijn wordt door beide partijen gezien als een klein probleempje.

Het wordt tijd dat de ouders van kinderen op de barricaden gaan staan: boycot De sinterklaasintocht en laat de aktievoerders zien waar ze mee bezig zijn: het wegjagen van de kinderen van sinterklaas.

Foto: Rien Valk

Als bij de intocht alleen een paard, een sinterklaas en wat pieten in alle kleuren van de regenboog lopen en langs de kant staan alleen aktievoerders voor en tegen zwarte piet, maar dat nergens een kind te vinden is die vol verwachting staat te kijken, dan moet er toch hier en daar een lampje gaan branden. Misschien dat de kemphanen dan volgend jaar een ander podium gaan zoeken om hun gelijk te halen.

Dus hierbij de oproep aan alle ouders van sinterklaasgelovigen: GA DIT JAAR NIET NAAR DE SINTERKLAASINTOCHT als je vermoed dat er geprotesteerd gaat worden en vier het feest in kleine kring.

3 reacties

 • Jozef van Kessel

  Sinterklaas kan maar beter wegblijven dit jaar.

 • Volgens ED zijn er aanstaande zaterdag drie (!) demonstraties voor en tegen zwarte piet. In de loop van volgende week nog 2 demonstraties.
  Dus wat mij betreft: ouders met kinderen, blijf zoveel mogelijk uit de buurt en geef de protestknakkers geen podium.

  Advies aan het ED: svp verslaggeving over de mooie intocht van sinterklaas en negeer de demonstraties zo veel mogelijk. We willen er niks meer over lezen!

  • Rien Valk

   Het lijkt erop dat het advies aan het ED precies andersom heeft uitgepakt. Nog nooit zoveel artikelen over de demonstraties en de Sint Nicolaas historie gelezen de laatste paar dagen. ­čÖé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *