Oranje boven


Eindhoven krijgt de eer in 2021, althans als het allemaal een beetje wil vlotten met de corona: de koninklijke familie zal volgend jaar met Koningsdag onze stad bezoeken. Driewerf hoera! Ik vind het een goede zaak. Na jaren kunnen de verkopers van oranje artikelen eindelijk weer een goede klapper maken en dat lijkt me voor veel middenstanders een opsteker.

https://nos.nl/artikel/2331877-koning-unieke-koningsdag-op-afstand-en-toch-samen.html

De stad zal eruit zien zoals middelbare scholen die een open dag organiseren: extra plantenbakken, geurende wc-blokjes over de rand van de pot en een waar brainport living lab. Niet dat ik weet wat dat laatste is, als het maar op de banners staat. O, én een opgeknapte Geldropseweg natuurlijk! Ik wens iedereen alvast veel plezier; het wordt vast een hele happyning.

Naschrift:

Voor de mensen die af en toe mopperen op onze constitutionele monarchie of onze Willem, die moeten misschien het boek ‘De teloorgang en wederopstanding van de Nederlandse monarchie 1848-1898’ van Joris Abeling eens lezen. De veel te vroeg overleden historicus laat in dit boekwerk een mooie beschrijving na die eigenlijk de periode van Willem I, II en III beschrijft. De laatste nét wat uitgebreider. Onze Willem doet het helemaal zo slecht nog niet vergeleken met zijn naamgenoten.

Kleine waarschuwing vooraf: je zou een licht republikeins vlammetje kunnen ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *