Overzicht Tentoonstelling B.K.T. 2019

Tijdens het laatste weekend van januari, 26 en 27 januari 2018, houdt de vereniging Beoefenaars Keramische Technieken (BKT) geheel volgens de traditie haar jaarlijkse overzicht tentoonstelling in het Atelier aan de Lindenlaan 1b te Eindhoven.
Het atelier is op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

De officiële opening is op zaterdag 26 januari om 12:00 uur en zal geheel in de traditie van de vereniging gedaan worden door een gastspreker. Wij zijn trots te kunnen melden dat we dit jaar de Eindhovense beeldend kunstenaar Helmie Brugman bereid gevonden hebben deze opening te verrichten. Helmie is een Eindhovense keramiste met een brede historie. Na haar studie aan de Academie voor Beeldende Vorming, Tilburg werd ze Artist in Residency bij het Europees Keramisch Werkcentrum, sundaymorning@EKWC, destijds nog in ’s-Hertogenbosch. Momenteel is ze werkzaam als Freelance docent Beeldende vorming en CKV. Het voert te ver om op deze plek in detail haar oeuvre te benoemen. Exposities van haar werk waren onder andere te zien in Eindhoven (van Abbemuseum) tot ver buiten de landgrenzen zoals in Duitsland, Korea, Letland, Denemarken, enz. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat deze “zwaargewicht” de opening wil doen in ons atelier.

Keramiek in al haar facetten is tijdens de expositie op zaterdag 26 januari 2017 (12:00 uur opening door Helmie Brugman) en zondag 27 januari te zien vanaf 11:00 uur in het atelier van de BKT aan de Lindenlaan 1b (Philipsdorp, Strijp)
Openingstijden atelier op beide dagen van 11:00 uur tot 17:00 uur. Tijdens de expositie zullen er draai en handvorm demonstraties gegeven worden. Als je een keer wilt kijken of het werken met klei ook iets voor jou is kruip dan achter de draaischijf of ga lekker aan tafel met klei aan de gang. Dit alles onder deskundige begeleiding van een van onze vier professionele docenten.

Foto

Entree is gratis net zoals het kopje koffie met het koekje.
Op de openingsdag ontvangen wij u graag onder het genot van een feestelijk hapje en een drankje in ons fris, door vrijwilligers van de vereniging, gerestyled atelier.

www.bkt.dse.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *