Pakt Eindhoven de woningnood goed aan?

Woensel-noord langs de A50 – Foto: Rien Valk

Als je naar de nu nog braakliggende bouwterreinen kijkt betwijfel ik dat.
Zomaar twee voorbeelden In het noorden van onze stad zijn de geluidswallen een stuk opgeschoven om ruimte te maken voor 180 grondgebonden woningen, leuk maar niet voor starters/huurders op de woning markt wat de eerste prioriteit zou moeten zijn.

In de geluidswal inham is ook een woning gepland – Foto: Rien Valk

Als je het plan bekijkt wat heeft de investeerders, bouwers en gemeente bewogen om niet te kiezen voor verdichting met woongebouwen van +/- 5 hoog of hoger in de sociale sector waarmee meer starters woonruimte kunnen huren?

Woningplan

In stadsdeel Tongelre zijn in de Telefoonstraat 11 oude woningen afgebroken om plaats te maken voor zestien nieuwe.

Telefoonstraat klaar om te bebouwen – Foto: Rien Valk

Trudo en Bam werken in de projectje samen. Ook hier vraag ik me af zijn jongeren niet meer geholpen met een qua hoogte acceptabel flatgebouw waar meer jonge mensen sociaal kunnen huren? Eindhovenaren zullen in hun omgeving vast nog meer voorbeelden kunnen vinden, toch?

Het zelfde geld voor het Campinaterrein is hier de focus ook echt gericht op jeugdige woningzoekenden? Hoe goed zou het zijn als hier ook gebouwd kan worden zoals little C in Rotterdam.

In mijn optiek schiet in Eindhoven de echte coördinatie te kort en zijn we teveel bezig met “hoe verdienen we het meeste geld” en met een knipoog naar de hoogbouwliefhebbers waar zetten we de hoogste torens neer.

Hoe mooi zou het zijn als er een samenwerking voor het oplossen van de woningnood zou ontstaan zoals de tripel helix van Brainport waar bedrijven, overheid en kennisinstellingen samen werkten waarbij ik nu wel de vergeten factor – de inwoners van Eindhoven – zou willen toevoegen. Is dat bij de Eindhovense E1000 ook aan de orde gekomen op de Burgertop van 28/29/30 april? Hoe is dat afgelopen in vergelijking met de g1000eindhoven.nl ?

 

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *