Persstatement Brabantse Veiligheidsregio’s

Persstatement voorzitters Brabantse Veiligheidsregio’s 22 juli 2020: Wake-up call

Wake-up call

De besmettingen met corona nemen toe. Ook in onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal binnenshuis zijn opgelopen volgens het RIVM. In contacten met familie, vrienden of op kantoor. Dit baart ons zorgen. De Brabantse aard is die van gezelligheid en sociaal contact. De laatste maanden hebben wij echter bewezen dat ons gezonde Brabantse verstand overheerst. Wij hebben hier in Brabant laten zien hoe je het coronavirus de kop in drukt.

En daar komt nu de klad in. Dat is onacceptabel. Alleen samen krijgen wij corona onder controle. Laten we met elkaar de controle niet verliezen. Denk aan de volle IC’s, denk aan al die mensen die tegen het virus gevochten en verloren hebben, denk aan alle beperkingen die we hebben getrotseerd. Wij willen niet terug naar de tijd van vóór de versoepeling van de regels. Wij willen niet voor u moeten kiezen dat scholen, horeca, verzorgingstehuizen et cetera weer op slot gaan.

Vandaar opnieuw met klem de oproep aan u allen: verslap niet! En spreek ook anderen aan als zij zich niet aan de regels houden. Hou vol. Ook in deze vakantietijd. Ook na al die weken. Blijf uw gezonde verstand gebruiken en:

– Hou 1,5 meter afstand (behalve als je jonger dan 18 bent of een huisgezin vormt)
– Blijf thuis bij klachten en laat u testen (en wacht thuis op de uitslag, afhankelijk van de uitslag kun je daarna boodschappen of een terrasje pakken)
– Testen, testen, testen (we kunnen het niet vaak genoeg zeggen)
– Nies en hoest in de binnenkant van de elleboog
– Blijf de handen wassen

Wij hebben geen glazen bol. Wij weten niet hoe het virus zich de komende weken gaat ontwikkelen. Wij weten niet hoe de situatie in Brabant en in Nederland over twee weken of twee maanden is. Wij weten wel dat de ontwikkeling van de laatste week zich niet moet doorzetten.

John Jorritsma                           Jack Mikkers                                 Theo Weterings
Voorzitter VRBZO                      Voorzitter VRBN                            Voorzitter VRMWB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *