Podia in Eindhoven tijdens Corona

De podiumkunsten hebben het stevig voor de kiezen gekregen met al het coronagedoe. Wat kunnen we allemaal meemaken in de rest van het jaar?

Een rondgang langs de podia in Eindhoven.

Muziekgebouw:

Het muziekgebouw is ramvol geprogrammeerd met de meest uiteenlopende muziek. Dat komt ook omdat er een boel inhaalconcerten zijn die de afgelopen maanden niet door konden gaan.

Er zijn veel kleinere gezelschappen maar ook grote uitvoeringen zoals de negende symfonie van Beethoven en de Carmina Burana. En als je naar de Dollydots wilt dan kom je op de wachtlijst.

In de zalen en de foyer van het Muziekgebouw wordt de 1,5 meter regel in acht genomen. Je kunt vooraf geen stoelen reserveren: je krijgt een stoel toegewezen door een medewerker bij binnenkomst. Je mag alleen naast elkaar zitten als je een huishouden vormt. Je jas moet mee de zaal in. Bij het eindapplaus moet je blijven zitten. Alleen met het openbaar vervoer als het echt niet anders kan. Mondkapje mag, maar is niet verplicht.

De Maandag van Van Meurs:

Iedere maandagavond intieme luister-concerten met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld in de tweede foyer van het Muziekgebouw.

Vanaf 7 september is er elke week een concert gepland tot eind november.

Iain Matthews, je weet wel, van Fairport Convention en Matthews Southern Comfort hebben we daar vorig jaar nog gehoord. Aanrader! Hij woont al jaren in Horst (Limburg).

Parktheater

Het Parktheater is heel voorzichtig: in augustus en september zijn een aantal voorstellingen gepland en die zijn anders van opzet dan we gewend zijn. Daarna is de agenda bijna leeg. Opera met een driegangen diner, cultuurwandelvierdaagse of een wijnproefavond moeten we maar eens zien of dat wel goed gaat. Er zijn geen grote en dure produkties gepland. De titel ‘Hemelhoog Juichend, Ten Dode Bedroefd’ van Afslag Eindhoven intrigeert mateloos.

In de zalen en de foyer van het Parktheater wordt de 1,5 meter regel in acht genomen. Je kunt vooraf geen stoelen reserveren: je krijgt een stoel toegewezen door een medewerker bij binnenkomst. Je mag niet meer dan twee kaarten bestellen. Je mag alleen naast elkaar zitten als je een huishouden vormt. Je jas moet mee de zaal in. Parktheater heeft een goed ventilatiesysteem. Welgemeend advies: wees lief voor elkaar.

Effenaar

Het programma van de Effenaar is vol tot eind 2021!

Melanie (‘look what they’ve done to my song, ma’), Ilse Delange, Candy Dulfer en een heleboel bands waar ik nog nooit van gehoord heb. Ja, ik ben oud 🙁 . En natuurlijk een hoop tribute shows, onder andere van Johnnie Cash, Jimi Hendrix en Fleetwood Mac

En als je nog nooit naar Heino bent geweest dan is dit je kans! ‘Junge, kom bald wieder’, je zingt het zo mee, maar het is niet van Heino maar van die andere vent die over die Heimat zong. Shit.

In de Effenaar wordt de 1,5 meter regel in acht genomen. Er mogen maximaal 100 mensen in de zaal. Je jas moet mee de zaal in. Hoe fijn op de vingers fluiten, meezingen of schreeuwen ook is voor de artiest, het zorgt wel voor de verspreiding van speekseldruppels, dus niet doen.

4 reacties

 • freeworld

  Corona is a global fiction

 • wim

  Parktheater Dichterbij

  Het nieuwe programma
  Ruim 250 voorstellingen van september t/m december 2020

  Hoewel we allemaal afstand van elkaar moeten nemen, brengen we het Parktheater dichterbij dan ooit! De programmering is anders, de verhalen komen dichterbij. De voorstellingen worden later, en dichterbij de speeldatum bekendgemaakt. In de aangepaste zalen zit je dichterbij de artiest.

  Op het najaarsprogramma staan ruim 250 voorstellingen. Cabaret, dans, toneel en show. Maar ook een Dining Opera en familievoorstellingen. Theatermakers hebben door de crisis hun creativiteit volop benut. En dat zie je terug in het programma!
  Beleef de voorstellingen vanuit nieuwe perspectieven.

 • Rien Valk

  Die jongen die snel terug moest komen werd door Freddy Quinn bezongen https://www.youtube.com/watch?v=kSYblBKZ75Y

  Zijn de buitenlucht filmdagen van NatLab niet doorgegaan?

  In Pand P aan de Leenderweg zijn live muziek uitvoeringen op 14, 19 en 23 augustus zie: https://pand-p.nl/agendaoverzicht/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *