Red de binnenstad, boodschappen in Coronatijd

Deze keer was het niet zoveel waarmee ik moest terugkomen. Het lijstje wat ik meegekregen had was maar klein. Wat mandarijnen, een paar haringen met ui en 3 bosjes koriander. De Volvo als vervoermiddel kwam daar niet voor in aanmerking.

Dus voor gezonde lichaamsbeweging en de buitenlucht fietste ik, in gedachten verzonken, de Tongelresestraat af richting winkelcentrum Haagdijk. Daar is nagenoeg alles te vinden, zelfs een Hema. ‘Moesten we die nou redden?’, zo stelde ik mijzelf de vraag. Het zou jammer zijn als we die ook nog kwijt raken aan roofkapitalisten, nietwaar?

Het stoplicht bij de rondweg haalde ik net niet en terwijl het verkeer voorbij zoefde vanwege mijn rood, ging mijn hand naar de knop voor het groene licht. Maar wat stond daar nou weer geïmproviseerd op een klein plakkaatje?

Wie is hier nou weer bezig? – Foto: Rien Valk

geen TORENS maar BOMEN, Red onze binnenstad!” Welke actiegroep was hier bezig geweest? Of zou het een actie van onze schooljeugd zijn, die tegenwoordig steeds meer aandacht krijgt voor het milieu? Het stoplicht sprong op groen en ik fietste weer door terwijl ik dacht aan Herman Finkers: ook in Eindhoven is altijd wat te doen.

Via de visboer, waar de vis nog steeds duur betaald wordt, ging ik naar de Turkse groenteboer. Nou ja groenteboer? Ook vlees, brood en telefoonkaarten zijn er heel betaalbaar naast drie bosjes koriander voor 99 eurocent. Voor die hoeveelheid betaal je bij de supers het vijfdubbele, maar dan is die koriander wel mooi in cellofaan verpakt. Nou moet ik oppassen dat dit geen consumentenbond-artikel wordt. Na netjes betaald te hebben fietste ik weer naar huis. Bij het stoplicht aan deze kant van de rondweg moest ik weer wachten en verdraait, wéér dat ‘Red onze binnenstad’-plakkaatje. Ditmaal gecombineerd met een oproep voor een minimumloon van 14€. Zou Jesse Klaver daar de hand in hebben gehad?

Zouden ze een combi gemaakt hebben? – Foto: Rien Valk

Ik begin me wel af te vragen wie er achter die ‘geen TORENS maar BOMEN’ zit, zijn jullie dit al tegengekomen? Zo ja dan ontvangen we daar graag een foto van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *