Rustig op DSE rond St Nicolaas?

In mijn Glow bijdrage schreef ik dat mijn volgende over buurthuizen (VTA’s) zou gaan maar daar heb ik meer tijd voor nodig. Intussen is het hier een beetje stil vandaar nu deze bijdrage.

Dit jaar niet bij de Sint op het paard – Foto: Rien Valk

Gisteren waren in onze buurt weer St Nicolaas liedjes te horen dat had alles te maken met het verzoek om een bijdrage begin november van de oudste St Nicolaas vereniging van Eindhoven Nu heb ik inmiddels geen kleine gelovige meer in de familie maar ik doe toch ieder jaar graag weer mee met een bijdrage om deze mooie traditie in leven te houden. Overigens mocht iemand een oudere nog bestaande vereniging in Eindhoven weten dan laat ik me graag corrigeren.

2019 Toen kon dat nog wel – Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Goed, zaterdag was het weer zover dat hij langs kwam in onze wijk. Het doet me altijd een beetje terug denken aan mijn eigen jeugd in Woensel waar ook een goed Sint te paard langs kwam. Het blijft leuk om die blije gezichtjes en de genietende volwassen bij elkaar te zien. Ik hoop dat deze traditie nog een lang leven beschoren blijft. Daarbij heb ik geen enkel bezwaar tegen een verandering van kleur bij de pieten zolang ze maar niet herkenbaar zijn. Hier in Tongelre waren ze dit jaar al wat minder zwart maar voor hoelang nog? Laten we elkaar de tijd gunnen om te veranderen zonder onze kleintjes er mee lastig te vallen, toch?

Als laatste heeft de goede Sint ook nog een boodschap voor al onze lezers…..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *