Samenkomen rond het vuur

Bijna elke eerste vrijdag van de maand komen mensen bijeen rond het vuur in de tuin van Omslag aan de Hoogstraat in Eindhoven. Vanaf 17.00 uur is het vuur aan, waarboven een grote pan hangt. Met de groente die de deelnemers meebrengen wordt een lekkere vegetarische soep gemaakt.

Met ‘Vuur en Soep’ wil Omslag mensen bij elkaar brengen die kiezen voor een milieubewuste duurzame leefwijze. Rond het vuur kan er uitwisseling zijn van ideeën, verhalen en inspiratie.

Veelkleurig zijn de verhalen en toekomstplannen die worden besproken rond het vuur. Over wonen in een zelfgebouwd huis of rondtrekken in een woonwagen, een permacultuurtuin opzetten en meeleven met een gemeenschap. En vaak vertelt iemand het verhaal van de soepsteen, hoe een reiziger op een koude winteravond aanklopt bij een huis waar zo te zien grote armoede heerst. Hij heeft een steen bij zich waarvan je soep kunt koken…

Bij Omslag in Eindhoven zijn sinds september 2015 Vuur-en-soep-avonden. De ‘Vuurdagen’ vonden eerder al plaats in Utrecht, aan de Oudegracht en op een gekraakt terrein in Westraven.

Iedereen is welkom om het mee te maken op de eerste vrijdag van de maand (behalve in juli) bij Omslag in Het Kloosterhof van Gestel, Hoogstraat 301A in Eindhoven. Breng wat groente mee of andere ingrediënten voor een vegetarische soep of salade.

Meer over Omslag
Meer over Vuur en Soep
Omslag op Facebook

Omslag, Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling brengt mensen bijeen rond de thema’s milieu, vrede, werk, cultuur, economie en solidariteit. Met acties, bijeenkomsten, publicaties en doe-activiteiten werkt Omslag aan een duurzame, kleurrijke samenleving. En Omslag is uitgever van ZOZ, tweemaandelijks tijdschrift voor doen-denkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *