Sensibiliseren

Foto: Rien Valk

In Eindhoven hebben ze een eigen Omtzigt: Mary-Ann Schreurs, door velen afgekort tot MAS.
Vasthoudend blijft ze vragen stellen over onderwerpen waarbij of de burgemeester nauw bij betrokken is, zoals de rellen op het 18 septemberplein, of het dossier WMO. U weet wel, dat dossier waarover zoveel gesproken en vergadert is.

Het dossier waar zoveel mensen ten onrechte minder uren huishoudelijke ondersteuning kregen. Het dossier over de vele door het college gemaakte fouten. Fouten die gemaakt zijn door arrogantie, onkunde en onwil. Juist ja, dat dossier wat door MAS haar vasthoudendheid, het college blijft achtervolgen. Deze week heeft ze de ambtenaren weer flink aan het werk gezet. Zo langzamerhand hebben ze een dagtaak aan het beantwoorden van haar vragen.
Zou haar partij D66 haar ook hebben willen sensibiliseren?

Bij het CDA en Omtzigt is dit zoals Hoekstra zegt niet gelukt. Het moge duidelijk zijn dat het bij MAS ook niet gelukt is. Het verlaten van D66 kon destijds niet uitblijven.

Ik gun elke gemeente een eigen Omtzigt, want niet alleen in Den Haag moet een andere bestuurscultuur komen.

Carla

Een reactie

  • bleenhouwers

    De vergelijking met Omtzigt vind ik riskant, die laat ik graag voor jouw rekening. Wat wel treffend is, is de mate waarin de zwartlakkerij in de wob-aanvragen overeenkomt. Mary-Ann Schreurs is door de D66 organisatie uit haar partij gepe(r)st. Maar er was een bredere coalitie voor nodig om dat voor elkaar te krijgen, althans zo lijkt het. Overigens maakt het blijkbaar verschil of je wel of niet op het pluche zit, aangezien de praktijken voor en na wethouder Schreurs weinig verschil tonen. Dat neemt niet weg dat waar mevrouw Schreurs nu voor knokt onverminderd de moeite waard is: meer transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *