Sinterklaas- en Kerstcadeautjes met Corona

Lockdown

Tja, we zitten weer in een lockdown en we willen toch cadeautjes weggeven voor de Kerst of met Sinterklaas. Voor ons is dat met Sinterklaas vanwege de gelovige kleinkinderen.

Virtuele Sinterklaas

We hebben weer lootjes getrokken en inkopen gedaan. Die liggen nu dus over Nederland en België verspreid en we kunnen ook dit jaar niet bij elkaar komen om ze samen uit te pakken. Stomme Corona.

Rondritten

Dus wij, de ouders, rijden een dag naar alle kinderen om al die cadeautjes op te halen. De volgende dag brengen we de goede cadeautjes weer naar de goede adressen. Iedereen pakt zijn cadeautjes in zijn eigen bubbel uit. In het weekend daarna gaan we in een Corona-veilige Zoom-meeting de gedichten voorlezen. So far so good.

When the shit hits the fan

Nu hebben we er deze week een probleem bijgekregen: kleinzoon heeft Corona opgelopen en hij zit met zijn ouders en zusjes in quarantaine.

Nu mijn probleem: hoe zorg ik ervoor dat ik niet het virus verspreid naar de andere gezinnen via besmette cadeautjes door mijn toeristische rondritten?

Prutsoplossingen

Hoe lang moeten de cadeautjes in quarantaine? Een dag? Een week? Een maand? Geen idee!
Misschien kan ik de cadeautjes ontsmetten. Hoe? Steriliseren door te verhitten op 150 graden Celsius? Niet handig als er tien kerstballen in het pakje zitten. Of een chocoladeletter. En ik heb geen autoclaaf. Kan dat ontsmetten in de magnetron? Durf ik niet.

Of helemaal onderdompelen in ontsmettingsvloeistof? Klinkt ook niet goed, want dat wordt een morsig pakketje.

Help

Heeft er iemand een goed idee? Of waar vind ik de aanbevelingen van de overheid ? Er is behoefte aan de brochure ‘Omgaan met cadeautjes tijdens Corona’

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *