Sloopverkeer karkas toch via Vonderweg

De sloop van het Karkas aan de Vonderweg is vrijwel gereed. Resten grote bergen betonpuin. Die worden na de bouwvakvakantie tot granulaat vermalen en afgevoerd. Bewoners van de Lichtstraat recht tegenover het karkas hebben op 7 juli via een petitie aan wethouder Yasin Torunoglu laten weten afvoer via de Lichtstraat niet te accepteren.

In de dagen daarna is er via overleg met de wethouder en ambtenaren toegezegd dat het alternatief via de Vonderweg zou worden onderzocht.

Eergisteren kregen de bewoners van de gemeente te horen dat dat het sloopafval inderdaad via de Vonderweg zal worden afgevoerd.

Dat is een mooie uitkomst.

Tevens heeft de gemeente duidelijkheid gegeven over de routes van het bouwverkeer de komende jaren. Dat betreft de Victoriatoren, nieuwbouw op het TAC-terrein, de nieuwbouw op de plaats van het karkas, de sloop van het LAC bij het Lichtplein en de aanleg van het Victoriapark. Veel van dat verkeer zal ook via de Vonderweg gaan, een deel via Gagelstraat/Mathildelaan en een deel via de Lichtstraat. Ook dat neemt veel zorgen weg.

Het is goed dat de gemeente laat zien op haar schreden te kunnen terugkeren en oor heeft voor oprechte zorgen van omwonenden. Een volgende keer is overleg vooraf aan te bevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *