Staat de Burger Buiten Spel?

Donderdag 22 februari om 20:00 uur organiseert WeSP een politiek Café over Samenspraak en Inspraak in de holst van de leeuw: de Hal van Honderd in het Stadhuis van Eindhoven.

Op papier hebben we in Eindhoven prima inspraak procedures voor als er in de wijk iets verandert. Maar is dat wel zo? Hoe zit dat in de praktijk? Wordt er ook echt geluisterd en hebben burgers werkelijk invloed?

Denk aan het project wat ontwikkeld is in de Bergen, het project The Cube en rondom Mariënhage of het afgebrand “Prijtkerkje” aan de Iepenlaan. Overal mag je in Eindhoven over meepraten: Parkeerzaken, nieuwbouw en renovatie-projecten in de wijk, aanleg en beheer van wegen. Vaak is zo’n inspraakavond niet meer dan een ceremoniële bijeenkomst in het buurthuis. Dit levert plannen op die niet altijd goed passen in de buurt. Wat moet er gebeuren om dit te veranderen?

Gastsprekers zijn Dirk van de Ven (COO Walas Europe), Marcel lathouwers (schrijver van “De Machteloze Burger”), Jacob Wedemeijer (Wethouder Eindhoven, gevraagd) en de voorzitter van De Bergen (gevraagd), onder voozitterschap van Hans-Martin Don, Eerste Kamer lid).

Nu is de tijd om je stem echt te laten horen!. Kom luisteren en meepraten. De zaal is open vanaf 19:30uur

2 reacties

 • Marc

  Goede vragen Rien, ook ik ben benieuwd naar de antwoorden!

 • Rien Valk

  Mooi dat hier juist in de verkiezingstijd aandacht aan wordt geschonken. Hopelijk levert het ook echt iets op. Ik wens jullie oprecht succes!

  – Maar wat heeft de SP in Eindhoven in de afgelopen jaren gedaan om die burger wel in het spel mee te laten doen? Fris ons geheugen eens op.
  – Wat is er in jullie 2018 verkiezingsprogramma over terug vinden, welke vernieuwende ideeën en praktische plannen voor inwonersparticipatie kunnen we op welke pagina vinden?
  We lezen het hier graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *