Stadsbos op Victoriaterrein bijna klaar

In het geheim is er een High-Tech Stadsbos aangelegd in de buurt van de toekomstige Victoriatoren waar de Brainportregio trots op kan zijn! Al dat gedoe met blaadjes opruimen en bomen snoeien moet maar eens afgelopen zijn, want er is toch niet genoeg personeel te vinden om dat te doen. Dus er is gekozen voor een High-tech en onderhoudsvriendelijk bos. Een boswachter is ook niet nodig om het te beheren dus de Gemeente wordt dit keer niet op kosten gejaagd. We zoeken nog naar horeca-ondernemers die hier hun terrassen willen neerzetten zodat we daar op zondagmiddag inclusief met elkaar kunnen bijpraten.

Het geeft toch wel een grootstedelijke uitstraling om zo’n bos te hebben. Citymarketing kan hiermee weer duizenden nieuwe toeristen naar Eindhoven lokken, want zo’n bos hebben ze nergens in de hele wereld.

 

Voor een deel is de begroeiing laag gehouden om de schaarse zon niet tegen te houden zodat de terrassen ook in de lente en de herfst bezoekers zullen trekken. De link naar onze Brabantse aspergevelden valt ook niet te ontkennen. En dat allemaal binnen de Ring van Eindhoven. Uniek!

Om ruimte te houden voor terrassen is gekozen voor een ruime opzet van het terrein. De ondergrond zorgt ervoor dat onkruid niet de kans krijgt om te gaan groeien.

Een reactie

  • lucie loopstra

    Eindelijk een passende omgeving voor die lichtgevende boom van Glow, paar jaar geleden aangekocht door mevr Schreurs om tegenover de Bijenkorf te plaatsen. Sindsdien staat de witte plastic boom in depot want hij paste toch niet zo goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *