Start discussie over de “Aftapwet”

Opinie

In juli 2017 is een nieuwe wet aangenomen die de bevoegdheden voor geheime diensten een stuk vergroot voor het bij elkaar harken van wat wij allemaal op internet uitspoken: de Aftapwet.

Ik heb geen idee wat onze volksvertegenwoordigers hebben goedgekeurd en wat de gevolgen voor mijn persoon kunnen zijn.

Wie heeft er een beetje overzicht over dit onderwerp? Wie kan ons helpen aan goed onderbouwde informatie zodat wij zelf onze mening over deze wet kunnen vormen, zonder meteen in de stress te schieten en te roepen dat “mijn privacy geschonden wordt”. Eerst waarheid vinden, dan pas oordelen.

Wie heeft er een idee waarom onze overheid zo graag alles van ons wil weten? Wat zijn de redenen om alles te willen weten en zijn we het daar een beetje mee eens? Of verzamelen we van alles alleen maar omdat het kan, terwijl we nog niet weten wat we ermee gaan doen. En wie controleert de grote dataverzamelaars als Google en Facebook? Waarom vinden wij de data-obesitas van deze bedrijven wel normaal?

Het boek Algemene Verordening Gegevensbescherming is nu te koop, maar het valt nog niet mee om dat gelezen te krijgen.

Misschien kunnen we via dit medium met de discussie starten. Als we meer weten dan moeten we maar eens een DSE gebruikersbijeenkomst organiseren met de conclusies.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *