Startproblemen?

Kort geleden werd me gevraagd om foto’s te maken op een camping bij een brandweeroefening. Altijd leuk om dat eens van dichtbij mee te maken, toch? Bij een echte brand krijg je daar de kans niet voor en zo leuk is het ook weer niet vlakbij zware rook en vuur. Bij deze oefening ging het om een sauna schoorsteenbrand in een donker gebouw vol rook. De brandweer zou een grote bluswagen en twee kleinere dienstwagens inzetten. Tijdens een oefening beoordeelt een jury of iedereen juist gehandeld heeft. De hele oefening startte ver na zonsondergang dus was het flink donker.

Een grote gereedschapskist? – Foto: Rien Valk

Fascinerend om die grote bluswagen “uitgepakt” te zien als een grote gereedschapskist met open rolluiken. Daar zal vast alles in zitten wat je maar nodig denkt hebben! Op een ding na bleek later….

Lastig al die rook: Foto: Rien Valk

Flitsen is moeilijk omdat de rook enorm reflecteert maar als je dat indirect doet is er een kans dat je toch iets kunt vastleggen. In het begin leek het allemaal chaotisch maar als je goed oplet heeft ieder zijn taak.

Lastig communiceren met een perslucht masker op? – Foto: Rien Valk

Toen de slachtoffers veilig gesteld waren, het sein brand meester was gegeven en ik ook alles weer ingepakt had bleek een van de dienstauto’s niet te starten en kwam de vraag, of de fotograaf ook startkabels bij zich had?

De missing link? Foto: Rien Valk

Die had ie!
Gek eigenlijk dat zoiets simpels niet tot de standaard uitrusting behoort?

Een reactie

  • bleenhouwers

    Een rijdende gereedschapskist? Zo had ik een brandweerwagen nog nooit gezien / getypeerd, maar jouw foto spreekt boekdelen. Zou voor mij ook nog wel wat zijn… Het is heerlijk als je ‘alles’ bij je hebt; om te beginnen met startkabels. Dat is net als die reserve-rol wc-papier die altijd op het waterreservoir staat. Grijp je bijna nooit op mis….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *