Stationaire Motorenshow Nuenen

Sommige mensen restaureren voor de hobby een oude stationaire motor. Dat is een oude dieselmotor of benzinemotor op een vast onderstel. Die werden vroeger vaak gebruikt om fabrieken en boerderijen mee aan de gang te houden. Vaak zijn het eencilinders met een groot vliegwiel die heel rustig hun werk doen. Tuf—Tuf — Tuf.

Elk jaar zetten ze een honderdtal van die motoren in een weiland in Nuenen en daar kunnen wij ze dan allemaal werkend zien. Veel olie, volledig mechanisch, excenters, tandwielen, krukasssen, regulatoren, weinig kabaal. Kortom, een lust voor het oog. De eigenaren nemen vaak de hele familie mee, en die vinden het ook allemaal geweldig.

Kijk voor de aardigheid maar eens naar het Youtubefilmpje van dit jaar op https://www.youtube.com/watch?v=6TA9LBvx2Jw.

Meer filmpjes en fotos zijn te vinden op de website www.stationairemotoren.com

Wil je een keer een halve dag rustig genieten van mooie mechanische techniek, zoek dan met Pinksteren het weiland op waar ze staan en laat je volledig onthaasten door de geweldige sfeer. Ook leuk voor de kleinkinderen.

Website: www.stationairemotoren.com

Wanneer: 19,20,21 mei 2018

Waar: Landgoed Gulbergen, Nuenen

Een reactie

  • Leuk die oude motoren! Ik heb zo’n show, weliswaar wat kleiner, een aantal jaren geleden gezien bij de colse watermolen. Absoluut de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *