Sterrenkijkavond voor iedereen op Basisschool DOE040

Op 23 februari wordt weer de jaarlijkse Nationale Sterrenkijkavond gehouden. De Ned. Jeugdvereniging voor Ruimtevaart en Sterrenkunde (N.J.R.S.) organiseert deze avond in samenwerking met basisschool DOE040 in Veldhoven.
Op vrijdagavond 23 februari staan vanaf 19.30 uur de deuren van de school open voor iedereen die meer wil zien en weten van het heelal!

Buiten op het schoolplein staan een aantal grote en kleinere telescopen opgesteld. Iedereen kan hierdoor een blik werpen in de oneindige verten van het heelal en met eigen ogen de diepe kraters van de Maan van dichtbij zien. Verder wordt er uitleg gegeven hoe de verschillende sterrenbeelden kunnen worden gevonden.

Ook binnen in school kan door een tentoonstelling en bij presentaties alles worden ontdekt over de planeten, de ruimtevaart en sterrenkunde. Ook bij regen of bewolkt weer gaat de avond dus door en is een bezoek zeker de moeite waard!

Natuurlijk is deze avond ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vereniging N.J.R.S.
Jong en oud is vrijdagavond 23 februari vanaf 19.30 uur van harte welkom in basisschool DOE040, Blaarthemseweg 83 in Veldhoven.

De toegang is natuurlijk GRATIS want het heelal is van en voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *