Streepsgewijs Eindhovens stemadvies (5 minuutjes!)

Yo meerderjarig Eindhovuh! Iedereen upgestarted? Mooi! Over een week of twee is het zover: Jij gaat de uitslag van The voice of Eindhoven bepalen. Met deze shortlist van een paar vragen ben je er zo uit. Streep eerst de thema’s weg die je niet interesseren en de keuze is zo gemaakt. Ready? Go!

1) Wil je vooral dat Eindhoven ouderen fatsoenlijk behandelt en vind je kleine lokale sportverenigingen belangrijker dan topsport? Stem op Ouderen Appèl Eindhoven of Leefbaar Eindhoven (je mag niet op allebei stemmen, wel opletten hè!)

2) Wil je vooral dat de Vestdijk (voorlopig) weer gewoon opengaat zodat de hele stad niet dichtloopt ieder weekend? Kies dan VVD of CDA (mijn stemadvies: Linda Hofman, CDA, ze is duidelijk en weet dat bij een standpunt ook een argumentatie hoort)

3) Vind jij hoogbouw fantastisch en het liefst overal in de binnenstad? Kies dan PvdA (Let op: er is geen verkiesbare Depla deze keer, maar Yasin Torunoglu is een echte Tongelrenaar en een aardige kerel bovendien).

4) Vind je cultuur belangrijker dan een bereikbare binnenstad? Kies dan D66 (Stemsuggestie: de heer Bamenga, want dan krijg je een helder verhaal cadeau of mevrouw Machiels die thuis is in zorg én communicatie).

5) Vind je dat Eindhoven Airport niet mag uitbreiden en dat de hele binnenstad alleen maar toegankelijk moet zijn met de fiets of te voet, kies dan GroenLinks. (Rik Thijs is jouw man, Kay Sachse mag ook, maar dan steek je binnenkort geen vuurwerk meer af met oud en nieuw!)

6) Vind je gezelligheid belangrijk? Een biertje op zijn tijd? Hou je van breedtesport en ‘doe maar normaal dan doede gek genoeg’? Dan is Leefbaar Eindhoven jouw partij. Eddy de Beaumont en Geert Geerts hebben zich keihard ingezet voor de ijsbaan en De Tongelreep en dat is logisch want ze koesteren Eindhoven zoals de stad is.

7) Vind je eigenlijk dat in Eindhoven meer gekeken zou moeten worden naar oorspronkelijke Eindhovense burgers en een rechtvaardige verdeling van de middelen en kansen in Eindhoven? Stem dan op de SP. (Vind je het niet rechtvaardig dat SP-raadsleden een deel van hun vergoeding moeten afstaan, kies dan BBL: Patrick van der Voort. Het zou ook een beloning zijn voor het harde werken van hem en de afscheid nemende Ernest Maas.)

8) Hou je van ‘Goede tijden, slechte tijden’? Stem dan Forum0veertig of 50Plus

9) Vind je vooral dat Eindhoven kapotverhuurd wordt door huisjesmelkers waardoor er geen gezellige ‘ons kent ons – boeruh!’-sfeer meer in de wijk heerst? Kies dan Stratums Belang.

10) Als je vooral wil dat de volgende coalitie (soort van Eindhovense regering) beter samenwerkt dan is het slim om ChristenUnie te stemmen. De partij van Ko Jansen wordt de partij van Henk Jager, dus wel even opletten met aankruisen.

11) Weet je nog wie Pim Fortuyn was? En denk je dat diens ideeëngoed ook zonder zijn persoon levensvatbaar is in Eindhoven? Stem dan LPF (Rudi Reker)

12) Waren je (groot)ouders de eerste Eindhovense expats maar kom jij moeilijk aan de bak ondanks een aardig CV? Misschien is Denk dan jouw partij. Word je nergens serieus genomen, dan is Blanco van Johan Vlemmix jouw beste keus.

Zo, het zit erop. Je weet wat je te doen staat: stempas en geldig identiteitsbewijs klaarleggen en 21 maart a.s.: Stemmen maar!

4 reacties

 • Oscar

  Kleine toevoeging nog: juist Linda Hofman van het CDA heeft vorig jaar een opmerkelijke uitspraak gedaan:
  https://e52.nl/zeg-is-cda-wil-bezuinigen-op-innovatie/

 • Rien Valk

  Een mooie oproep Bob! Mag ik voor GroenLinks nr. 5 op de lijst Jeannette Vos nog toevoegen die heb ik tijdens de voorbereidingen in 2015/2016 voor onze Eindhovense G1000 http://www.g1000eindhoven.nl leren kennen als een kordate enthousiaste regelaar met een sociale hart. Ik ben weliswaar geen GroenLinks fan maar ik zie Jeannette Vos graag in onze Eindhovense gemeenteraad. Eerlijk gezegd mede dankzij Jeannette heb ik het volgehouden in de Eindhovense G1000 organisatie.

  Voor de nieuwsgierigen onder jullie is hier het ontwerp van de oude uitnodigingsbrief terug te lezen met o.a. een ondersteunende foto van Jeannette, waarmee de gemeente ons initiatief ondersteunde door 10.000 uitgelote Eindhovenaren die uitnodiging te sturen. De G1000 gedachte geld nog steeds vernieuwen van de democratie met meer en betere samen werking en communicatie tussen de inwoners en hun bestuur. Stemmen dus!

  • bleenhouwers

   Hoi Rien, natuurlijk mag jij Jeannette Vos toevoegen! Ik heb zelf verzuimd het geweten van de Raad op te nemen, want zo mag je Dré Rennenberg van het Ouderen Appèl Eindhoven wel noemen. Hij leek de afgelopen jaren vaak de enige die de financiële balans in de gaten hield…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *