Telefoonverslaving pijnigt onze hersenen

Hoe vaak denk je je smartphone per dag te pakken? Het aantal keren is alarmerend. De gemiddelde mobielgebruiker controleert zijn telefoon 80 keer per dag, dikwijls om die kleine rode meldingen op sociale media te controleren. Onze verslaving aan die rechthoek in onze zakken heeft ernstige gevolgen voor onze hersenen, door het verminderen van onze aandacht door onze bloeddruk te verhogen en zelfs onze intelligentie te verminderen, meldde The New York Times.
Bent je verslaafd aan je mobieltje? Laat dat hier eens weten.

Een reactie

  • Bob

    Ik moet toegeven dat ik tamelijk vergroeid ben met mijn smartphone. Het heeft er bijvoorbeeld mee te maken dat ik voor mijn werk als zelfstandige het apparaat gebruik voor klantencontacten dus WhatsApp, Email en ik bel ook regelmatig klanten omdat ik bijvoorbeeld een afspraak wil plannen en/of verzetten, Facebook gebruik ik zelf niet.

    Pas als je in een situatie zit waarin smartphonegebruik eigenlijk niet kan, valt het je pas op hoe vaak het ding in je broekzak trilt, zoemt of piept. Ik denk dat de tijd zal leren hoe we het ding wel of niet humaan inzetten, m.a.w. zodat wij de baas zijn over het apparaat in plaats van omgekeerd. Ik hoop ook dat de technologie een handje helpt zodat appen, mailen en internetten onderweg niet meer lukt. Zelfregulering werkt niet, dat zie ik dagelijks om me heen. Soms zelfs té dichtbij omdat ik me dan vergis en swipe in plaats van stuur. Al heeft dat meestal met het navigeren te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *