Terrasjes maken de boel een stuk gezelliger

Nu we weer naar buiten mogen en het de zon lekker schijnt willen we lekker op een terrasje zitten. Dus bouwen de cafehouders de straat vol met hekjes, tafeltjes en stoeltjes die allemaal meteen bezet zijn. Dat de straat een beetje smaller wordt maakt het wel zo gezellig.

Strand op Stratumseind

Maar het betekent ook dat de stoep niet meer te gebruiken is door mensen die van hier naar daar willen lopen, dus die moeten fietsers, brommers en auto’s vroeger ruim baan hadden is dat nu niet meer het geval.

Kleine Berg: veel verkeer

Kleine Berg

Het rommelt allemaal door elkaar heen en soms gaat het nog net goed. Afstand houden is best lastig op punten waar het erg smal wordt. De verkeersregels zijn niet meer duidelijk omdat de ruimte te klein is geworden. Dan zie je als in een vertraagde film twee fietsers met een brede grijns bijna tegen elkaar aanrijden. Het gaat allemaal wel goed, maar hoe lang nog. Misschien moeten we straten als de Kleine Berg tijdelijk even voetgangersgebied maken.

Foodcourt : Weg van de drukte

Ondertussen genieten we gewoon van het mooie weer en de drukte in de stad zolang ons dat gegund is. Dat kan zomaar weer afgelopen zijn als het virus zich verder verspreid: dan zitten we weer opgehokt.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *