Tiktok prank gone wild

Feestje organiseren

De Amerikaanse President had een groots feest georganiseerd waar wel een miljoen gratis kaartjes voor werden aangevraagd. Gratis want het was immers een Republikeinse Verkiezingsbijeenkomst. Een grote sportzaal met tienduizenden zitplaatsen  werd afgehuurd en buiten werd een gigantisch beeldscherm neergezet met een podium erbij zodat de horde mensen zonder kaartje die ongetwijfeld toch zou komen kon zien wat er binnen gebeurde. De TV camera’s van alle Amerikaanse netwerken stonden overal opgesteld. Heel Amerika zou deze show live zien.

Feestje valt tegen

De president bralde er flink op los hoe populair hij wel was en hoe geweldig hij was dat zo veel mensen hem wilden zien.

Maar het liep anders: de zaal was maar halfvol en POTUS stond een beetje voor Docus: het is toch wel een hele afgang om aan zoveel lege stoelen te moeten uitleggen hoe goed je bent. Hij was dan ook behoorlijk van de leg toen hij ‘s avonds per helikopter weer thuis werd afgezet.

Oorzaak

Wat bleek: een aantal Tiktok gebruikers hadden hem een beetje zitten jennen door honderdduizenden kaartjes te bestellen zonder ooit van plan te zijn naar die bijeenkomst te gaan! Gefopt!

Maar dat moet je niet doen bij deze man, want dan wordt hij vuil.

foto: tiktok.com

Wraak ?

Een maand na de bijeenkomst vond de Amerikaanse regering ineens dat het Chineze bedrijf Tiktok een gevaar vormde voor de binnenlandse veiligheid omdat Tiktok de verzamelde gegevens van de Amerikaanse gebruikers zou doorgeven aan de Chinese overheid. Dat is een schande en dat moest verboden worden! Tiktok beweerde bij hoog en bij laag dat ze dat niet deden, maar de president gaf geen krimp. Tiktok moest weg!
Microsoft probeerde toen Tiktok te kopen maar dat mocht ook niet. Nu zijn Oracle en Walmart in de running om Tiktok te kopen. Vorige week moest en zou de Tiktok App uit de Amerikaanse Apple en Google winkels verwijderd worden.

Het is nu nog steeds niet duidelijk wat er gaat gebeuren: twee grote bedrijven en twee overheden die het eens moeten zien worden, dat duurt nog wel even.

En wij dan?

Maar hoe gaat dat straks met de Nederlandse Tiktok gebruikers? Want als je Tiktok geinstalleerd hebt dan zegt het bedrijf dat je niet wordt bespioneerd door de Chinese Overheid. Maar als het verkocht wordt aan Walmart en Oracle dan worden we daarna ook niet bespioneerd door Amerikaanse overheid. Zeggen ze.
Beide landen zijn voor geen rooie cent te vertrouwen, dus één wenkbrouw gaat dan als vanzelf achterdochtig omhoog.
Nu hebben wij 10 jaar geleden al onze privacy aan de wilgen gehangen, dus ik maak me daarover geen illusies meer. Maar toch.

Conclusie

Dat de Amerikaanse overheid zich zorgen maakt over onze  privacy, dat zijn toch wel heel dikke krokodillentranen. En het is ook wel een beetje zielig dat de machtigste man van de wereld zich zo kinderachtig gedraagt.

Een reactie

  • Op 27 sep heeft de rechter de eis van de Amerikaanse overheid om de App uit de winkels te verwijderen geblokkeerd.
    De millenials kunnen dus hun speeltje nog blijven gebruiken om allemaal stomme dansfilmpjes naar elkaar te sturen.

    (Bron: Washington Post)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *