Deelname ZNB

In oktober 2001 stond de DSE op de Zuid Nederlandse Beurs.

Uit een interview met bestuurslid Wim Hendriksen: “De Digitale Stad Eindhoven (DSE) is een soort speeltuin om nieuwe zaken op internet uit te proberen. Omdat we een non-profit organisatie zijn, die draait op vrijwilligers, hoeven we ons niet altijd meteen af te vragen of het ook wat oplevert. Daardoor kunnen we lekker experimenteren”, vertelt Wim Hendriksen. Hij staat op de Zuid Nederlandse Beurs om zijn DSE te promoten.
De Digitale Stad Eindhoven werd vijf jaar geleden opgericht om het gebruik van internet in de regio te stimuleren. Betekent dat dat hun werk er nu voor een groot deel op zit? “Integendeel”, weet Hendriksen. “Dertig procent van de mensen heeft nog niet eens een computer en veertig procent zit niet op het internet. Er is dus nog voldoende werk te doen!”
“Veel mensen hebben eigenlijk geen flauw idee wat ze met internet kunnen. Wij reiken hen de ideeën aan. Wij laten zien dat ze zich via ons met bijvoorbeeld hun bridgeclub op internet kunnen presenteren. Als mensen dat zien worden ze razend enthousiast”, weet Hendriksen.
Met zichtbaar plezier verhaalt hij over een 77-jarige man die afgelopen weekend de stand van de DSE bezocht. “Vorig jaar overleed zijn vrouw, dus die man is behoorlijk eenzaam. Ik raadde hem aan om te gaan chatten, maar daar wilde hij in eerste instantie niets van weten. Tot ik hem een demonstratie gaf. Toen duwde hij me al snel opzij om het zelf te gaan proberen. En daar doe je het allemaal voor.”

Chatten met Sinterklaas
Overigens heeft ook een andere heer op leeftijd het internet ontdekt: Sinterklaas. Het duurt nog even voordat hij ons land arriveert, maar kinderen kunnen zaterdag en zondag tot 18.00 uur terecht in de stand van de Digitale Stad Eindhoven, om met de Goedheiligman te chatten. Een uitgelezen mogelijkheid om nu alvast aan Sint je verlanglijstje door te geven.