Eindhoven Internet Award

De Eindhoven Internet Award (EIA) was een initiatief van Digitale Stad Eindhoven, Gemeente Eindhoven en Internet Access Eindhoven. De EIA bekroonde vooruitstrevende, originele en creatieve ideeën die ervoor zorgen dat het niet-zakelijk gebruik van internet bijvoorbeeld makkelijker of veiliger wordt, ingezet kan worden voor educatieve doeleinden of gebruikt kan worden om mensen meer bij elkaar en bij de maatschappij te betrekken.
Voor de toekenning van de prijs werden aspecten beoordeeld als visie, kwaliteit, innovativiteit, impact en uitvoeringsvorm, de manier waarop de inzichten in de markt zijn gezet of anderszins ter beschikking zijn gekomen, en de aantoonbare en actieve rol die de winnaar heeft vervuld. De prijs bestaat uit een kunstwerk gemaakt door Renée van Leusden, beeldend kunstenares in Vught. De Stichting IAE (Internet Access Eindhoven) stelde een geldbedrag ter beschikking.

De jury wordt gevormd door vertegenwoordigers van wetenschappelijke instituten, het bedrijfsleven, de gemeente Eindhoven, internetorganisaties en uiteraard de DSE.

De Eindhoven Internet Award werd drie keer uitgereikt: in 2005, 2008 en 2014.

Winnaar 2005
De EIA werd in 2005 voor de eerste keer uitgereikt bij het 10-jarig bestaan van DSE. De prijs ging toen naar ThinkQuest, de onderwijswebstrijd. ThinkQuest is een initiatief van Kennisnet dat scholieren, studenten en docenten uitdaagt om in teamverband websites te maken. Zie voor meer informatie EIA 2005.

Winnaar 2008
In 2008 werd de EIA voor de tweede keer uitgereikt.
Deze keer ging de prijs naar Henri Smits, de initiatiefnemer van Ons Net Nuenen, het glasvezelkabelnet voor heel Nuenen. Zie voor meer informatie EIA 2008.

Winnaar 2014
De derde en laatste keer won OnsPlatform.tv.
OnsPlatform.tv is een initiatief van Ons Net Eindhoven dat met het platform wil bijdragen aan het bevorderen van sociale contacten en het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken. Meer informatie: EIA 2014.