Subsidie

De Digitale Stad Eindhoven (DSE) viert een dubbel feestje. De duizendste organisatie heeft zich aangemeld, én de Digitale Stad krijgt een ton subsidie van de gemeente Eindhoven.
Met het groeiend internetgebruik is ook de DSE de afgelopen zes jaar steeds omvangrijker geworden. Elke maand vinden 25.000 bezoekers hun weg naar de homepage ‘www.dse.nl’ of naar zo’n 30.000 achterliggende webpagina’s vol informatie. Niet alleen uit Eindhoven, maar uit heel Zuidoost-Brabant. ‘We doen niets aan reclame. Toch komen er elke week tien tot twintig aanmeldingen binnen’, vertelt voorzitter Ben Waumans.

Bewoners en non-profitorganisaties uit de regio kunnen gratis informatie laten plaatsen op de website van DSE. Inmiddels hebben ongeveer achtduizend burgers zich aangemeld. Met de komst van ‘Totaal 21’ heeft de Digitale Stad nu ook de duizendste organisatie binnen.
Totaal 21 is een ‘stichting in wording’ uit de Eindhovense Tramstraat. Ze biedt jonge kunstenaars tentoonstellingsruimte. Een organisatie die heel goed past binnen de ideële opzet van DSE. Maar mensen kunnen op de homepage ook muziekverenigingen vinden (bijvoorbeeld accordeon- en mandolineclub Echo van het Zuiden of Kunstkring De Kempen), sportclubs (zoals kegelclub Alles Um uit Valkenswaard) of basisscholen (bijvoorbeeld Sint Christoffel uit Aalst-Waalre).

Waumans gaat met het geld van de gemeente de eigen organisatie versterken. ‘We hebben ingeteerd op een grote gift van een bedrijf. De kas raakt leeg. Ondertussen moeten we wel de huur van onze kamer op het TUE-terrein betalen, de communicatielijnen, en de apparatuur.’

Uit het ED van 28 maart 2001