Tongelre beter beschermd tegen corona virus?

Gisteren een korte wandeling door  het Tongelrese struweel gemaakt daarbij kwam ik eerst een Amazone te paard tegen, tegen de achtergrond van onze stadse skyline, terwijl zij zich hemelsbreed toch vrij dicht in het centrum van Eindhoven bevond,

Voor de echte Eindhovenaren onder onze lezers dat was in de nabijheid van ons oude slachthuis waar nu 300 studenten units zijn gebouwd. Op Google maps kun je de oude spooraftakking naar dat afgebroken slachthuis nog terug vinden. Even verder op langs de Helmondweg kwam ik ook nog de onderstaande boeddha tegen. Zou die daar neer gezet of achtergelaten zijn om ons te beschermen tegen het virus waar we in de media niet genoeg van kunnen krijgen?

De Tongelrese Boeddha? – Foto: Rien Valk

Even doorwandelend rond de wasven boerderij wat we hier het Tongelrese ommetje noemen werd het ook duidelijk dat de droogte van afgelopen jaar inmiddels wel ingelopen lijkt. De Gemeente heeft hier extra waterbergingen gegraven wat uiteindelijk onder de Helmondweg door richting de “Bochten” wordt afgevoerd.

Hoogwater in Tongelre – Foto: Rien Valk

De bovenstaande water berging bevindt zich tegenover het Lorentz Casimir Lyceum. Hoe staat het eigenlijk met de waterstand in de andere stadsdelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *