Tongelreep nu alsnog een Waterpolo-topsport accommodatie

In het Eindhovens Dagblad viel van de week te lezen Brainport het reddende begrip bleek inzake De Tongelreep. Een trosje miljoenen met een Brainportlabel komt beschikbaar om eindelijk het nieuwe gezinszwembad mogelijk te maken. Kleinigheidje: het additionele geld is alleen dan beschikbaar wanneer er een topsportbad (8 baans waterpolobassin met lage temperatuur voor, jawel, de sportzwemmers van PSV en KNZB). Vreemd?

Nee, niet bepaald want in december 2017 was al duidelijk dat de topsportlobby was ontwaakt. Weliswaar laat, maar naar nu blijkt: niet té laat. Opnieuw krijgt de topsport voorrang op Eindhovens grondgebied. Voor het geval u niet meer weet hoe het oorspronkelijk voorstel tot stand kwam, toen juist wél voor de recreatieve zwemmers, moet mijn bijdrage uit 2017 nog eens lezen. Ieder zijn hobby, van sommigen is het de lobby.

Het Tongelreep 2.0 toneel

2 reacties

 • Saskia Ploeg

  Volwassenen weten heel goed wat kinderen willen. Het is een schande dat het zo bereikbaar is en het blijkbaar nog moet wachten op dat een halve school daar formeel niet handelingsbekwaam voor zijnde kinderen tegen het door het db genomen besluit bezwaar maakt binnen de Awb termijn van 8 weken en dat voorzien van een deugdelijke en adequate motivering die ook doorslaggevend is zodat het bestuur dat toch nooit van zijn eenmaal ingenomen positie afwijkt eindelijk op rasse schreden terugkeert van dit belachelijke besluit zonder dat die kinderen daartoe naar de raad van state en het hof van justitie van de europese unie hoeven. Dat moet toch niet hoeven. Kinderen weten dat volwassenen weten wat kinderen willen en dus ook wat ze niet willen maar per ongeluk toch gewild hebben terwijl het eigenlijk niet kan ook als het toch kan en ze dat al dan niet moeten willen. Een volwassene hoort daar toch verstandig mee om te gaan, rekening houdend met de redelijke verlangens van kinderen zonder dat die kinderen nu hun school moeten missen omdat ze moeten worden gehoord door een rechter van het Hof van Justitie in Straatsburg over de consequenties van de Aanbestedingsrichtlijn voor de gemeentelijke inkoop van zwembaden en bijbehorende faciliteiten, personeel en voorzieningen?

 • Rien Valk

  Brainport de slimste regio van Nederland? Met een al bijna 3 jaar leegstaand Eindhovens zwembad wat wacht op de uitkomst van een “stoeipartij” tussen topsport en recreatiezwemmen. Helaas zijn we in Eindhoven niet in staat om snel te schakelen als het gaat om een reeds gesloten zwembad tijdelijk open te stellen gedurende de zomer in afwachting van definitieve plannen. Vorig jaar reageerde ik al op de bijdrage van Bob Leenhouwers
  https://www.dse.nl/zum-klotzen/ als volgt:

  ottenb

  Ach, wat zou de gemeente Eindhoven zich druk moeten maken? We hebben al een zwembad voor ons en onze (klein)kinderen dat is voor een grote stad als Eindhoven meer als genoeg,toch?

  tongelr

  Waarom zouden we met een beetje slimme improvisatie die extra zonneweide en leuke waterpartijen buiten tijdens de afgelopen extra warme periode beschikbaar hebben willen stellen aan naar verkoeling snakkende inwoners, dat is toch niet de taak van een gemeente? Helaas blijft het doodstil, burgemeester en wethouders noch de gemeenteraad hebben we er over gehoord! Voorlopig blijft een, in mijn optiek, bruikbaar zwembad gesloten en gaan we nog eens extra geld uitgeven met een nieuw onderzoek.

  Beste Eindhovenaren ga maar weer zwemmen in het Beatrixkanaal, Eindhovens kanaal of in de dommel bij de volmolen zoals dat vroeger ook gebeurde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *