Uitnodiging Dialoogconferentie Praktische Politieke Philosofie (PPP)

Woensdag 21 februari 2018, van 20–22 uur (koffie/thee vanaf 19.30) is in Huize Groenberg, Molenstraat 27 in Oirschot een praktische politiek philosofie discussieavond met als onderwerp: ‘De WIJ samenleving’ Aanmelding via pcbjlammers1@gmail.com

Inleider is Prof. Gabriel van den Brink en Jean-Pierre Adams is de moderator.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert de CDA-Brabant groep Praktische Politieke Philosophie een dialoogconferentie met als thema “De wij-samenleving”, en wel op woensdag 21 februari 201. De inleiding wordt verzorgd door professor Gabriel van den Brink. U bent van harte welkom.

Christendemocratische politiek ging vanaf de oprichting van het CDA over “meer samenleving”. Dit in tegenstelling tot meer markt van rechtse partijen en meer overheid van linkse partijen. Dit klassieke links-rechts schema bestaat niet meer. Geconstateerd wordt ook dat het maatschappelijk middenveld kleiner wordt.
Prof. van den Brink meent dat politiek op te vatten is als het balanceren van markt, macht en moraliteit met het oog op de publieke zaak. De publieke zaak is de afgelopen decennia toenemend in handen gekomen van economen, en van overheidsdienaars. Prof v.d. Brink zal zijn kennis en opvattingen met ons delen waarbij onder meer aan de orde komen:
* de morele waarden van de (gemeentelijke) overheid
* gemeenschapszin, en
* de taak van gekozen raadsleden.
Aansluitend wordt u van harte uitgenodigd deel te nemen aan de dialoog.

Prof. Gabriel van den Brink wordt getypeerd als denker-onderzoeker. Hij studeerde filosofie in Nijmegen en promoveerde op historisch onderzoek naar de modernisering van het bestaan in Zuid-Nederland. Hij publiceerde over de samenleving, over het gezinsleven en over politiek en burgerschap. Vanaf zijn emeritaat in Tilburg in 2015 is hij nog volop actief, onder meer voor het Centrum Ethos aan de VU in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *