Van prullenbak naar pruik; doneer je haar aan een goed doel

Vandaag de dag is het erg eenvoudig om je haar te doneren aan een goed doel. Je hebt dan ook verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Ga bijvoorbeeld naar je eigen kapper om je hier te laten knippen. Het is echter ook mogelijk om naar een kapper te gaan die is aangesloten bij De Haarstichting. Dit zijn er inmiddels meer dan 600, dus waarschijnlijk bevindt een van deze kappers ook bij jou in de buurt! Deze kappers hebben over het algemeen veel ervaring met het afknippen van haardonaties en geven daarnaast ook nog eens flinke korting op de knipbeurt.

Draag bij aan een hoge kwaliteit pruik

Wanneer je op zoek gaat naar een goed doel merk je al snel dat er verschillende goede doelen zijn waaraan je jouw haar kunt doneren. De meest bekende is waarschijnlijk de Haarstichting. De Haarstichting bestaat inmiddels al 10 jaar en zet zich op verschillende manieren in voor mensen met haarproblemen. Het is mogelijk om op deze site uitgebreide en onafhankelijke informatie te vinden over allerlei soorten haarproblemen en behandelingen. Bekende behandelingen zijn onder andere haartransplantatie, micro haar pigmentatie, pruiken en haargroeimiddelen. Naast deze voorlichtingsfunctie helpt De Haarstichting ook financieel minder bedeelde mensen met haaruitval door een haarziekte, chemotherapie bij kanker of andere ziekten. Je haar komt dus altijd goed terecht en is hard nodig! Als je jouw haar doneert, worden hier mooie pruiken van gemaakt. Deze pruiken zijn bestemd voor financieel minder bedeelde vrouwen.

Een tweedehands pruik doneren; alles is mogelijk

Heb je een mooie pruik of haarwerk liggen welke je wilt doneren aan een goed doel? Ook dit is een mogelijkheid! De Haarstichting ontvangt namelijk ook graag je tweedehands pruik of haarwerk. Op deze manier kan De Haarstichting jaarlijks honderden mensen helpen die kaal worden door een haarziekte of door de behandeling van kanker. Help jij ook mee? Je kunt je haardonatie of pruik opsturen naar het adres van De Haarstichting. Op de website staan bovendien de verschillende voorwaarden waaraan de pruik en de haardonaties moeten voldoen.

2 reacties

  • Er zijn inderdaad veel verschillende doelen waar je je haar aan kunt doneren. Het is mooi dat er een pruik van natuurlijk haar van gemaakt kan worden. Ik zal het doorsturen naar een vriendin, zij heeft lang haar en is ook van plan het te doneren.

  • Rien Valk

    Amber bedankt voor je bericht! Mooi dat je hier extra aandacht voor vraagt. Behalve de jongens zullen het vooral de meisjes zijn die weer genoeg hebben van hun “opgespaarde” lange haren. Die kunnen hier vast goed aan bijdragen als ze weer gaan voor een lekker kort koppie. Ik hoop dat er veel Eindhovense langharigen, die aan verandering toe zijn, door worden wakker geschud.

    Er staat in het overzicht nu geen beeld van 400x 200 pixels zoals we dat bij schrijf mee vragen, en dat is jammer. Ik ga voor je zoeken. Heb je zelf niks kunnen vinden? Als je niet weet hoe je een uitsnede van 400×200 pixels moet maken mail dan even naar de portal redactie wij/ik helpen graag! Dat kun je nu in het overzicht boven je bijdrage zien ­čÖé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *