Verandering begint hier

Afgelopen vrijdag mijn benoeming als gemeenteraadslid aanvaard. Donderdag vind de beëdiging plaats. Voor mij is de verandering al begonnen……

Ik wil alle mensen die hun vertrouwen hebben getoond in Groen Links en/of in mij persoonlijk heel erg bedanken voor hun stem. Vanaf deze week ben ik dus raadslid in de 5e stad van Nederland! Onwezenlijk ook, en dat met 513 voorkeursstemmen. De laatste dagen heb ik zo veel liefde, succeswensen en vertrouwen gekregen dat ik er verlegen van wordt. Nog steeds een beetje onwerkelijk. Bedankt allemaal!!!
Ik blijf bereikbaar…. ook na de verkiezingen, want inspraak van inwoners staat hoog op mijn prioriteitenlijstje. Er ligt – niet alleen in Eindhoven- een grote maatschappelijke opgave. De uitslagen van de verkiezingen kun je op verschillende manieren interpreteren, maar voor mij persoonlijk zegt deze uitslag : zorg dat de gemeentekas weer op orde komt (lees: de winst van de VVD) zonder dat dat ten koste gaat van het milieu en de mensen met een kleine portemonnee (lees: de grote groei van Groen Links). En die laatste uitdaging zal ik met de volle 100% aangaan. Aan mijn inzet zal het niet liggen. Maar daarbij heb ik de hulp nodig van de Eindhovenaren die daar ook hun ideeën over hebben. Als raadslid heb ik input nodig. De komende maanden zullen druk worden, héél druk. Want als nieuw raadslid zal er veel op me af komen, alles is nieuw. De dossierkennis die ik nog moet opdoen, de manier van werken, de trainingen die volgen, de gemeentebegroting. Maar we gaan er een mooie tijd van maken. Ik ga ten volle genieten van alles wat er op me af komt en ik zal mijn best doen om vooral de stip op de horizon niet uit het oog te verliezen : een fijne stad om te wonen, met aandacht voor luchtkwaliteit en groen, ruimte voor voetgangers en fietsers, oog voor de mensen die zorg nodig hebben en de diversiteit vieren.
Nogmaals bedankt voor alle stemmen,
Jeannette Vos

3 reacties

 • Peter seuntiens

  Jeannette,
  Proficiat en heel veel succes.
  Gr. Peter

 • Rien Valk

  Hoi Jeannette,
  Zoals je ziet staat je bericht er nu op. Inloggen via https://www.dse.nl werkte nog niet voor dse.nl ! Je volgende bijdrage kun je nu ook zelf makkelijk plaatsen, De redactie van DSE en al onze lezers zullen hier graag over jouw ervaringen als kersvers Eindhovens gemeenteraadslid willen lezen

  Nogmaals gefeliciteerd met die 513 stemmen die je zeker verdiend hebt gezien je inzet in de wijk Stratum maar ook tijdens de organisatie van onze Eindhovense G1000 waar ik je heb leren kennen als een mens met een groot sociaal hart en kordaat van aanpakken wist. (De foto in het homepage overzicht is genomen tijdens de G1000Eindhoven)

  Ik sluit me aan bij Bob wat betreft GroenLinks zoals ik al eerder schreef maar ik heb er alle vertrouwen in dat je ons Eindhovenaren goed zult vertegenwoordigen in de raad. Hier op DSE kun je altijd gericht om input vragen. Ik hoop dat we voor https://www.dse.nl/meedenken-over-eindhovense-armoede-bestrijding/ een oplossing kunnen vinden. Iedereen die daaraan wil meehelpen is welkom! https://www.dse.nl/armoede-in-eindhoven-hoe-lossen-we-dat-op/

 • Bleenhouwers

  Hoi Jeannette, van harte gefeliciteerd met je nieuwe rol als volksvertegenwoordiger. Wat mij betreft alle respect voor het feit dat jij en alle anderen zich inzetten voor de stad. Inhoudelijk ben ik het niet altijd met GroenLinks eens en dus waarschijnlijk ook niet altijd met jou, maar hoe e.e.a. gaat uitpakken zullen we in de toekomst gaan zien. Succes met al je nieuwe uitdagingen! Groeten,Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *