Verkiezingsdromen waarmaken in Eindhoven?

Vandaag is het duidelijk geworden dat de volgende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen. De vraag nu is welke partijen moeten we serieus nemen, wie heeft een programma wat behalve dromerige vergezichten ook concreet laat zien hoe die dromen werkelijkheid worden? Zitten er in die partijprogramma’s ook ideeën voor democratische vernieuwing, waar de G1000 initiatieven een aanzet voor zijn?

1. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)
2. Democraten 66 (D66)
3. SP (Socialistische Partij)
4. VVD
5. Ouderen Appèl Eindhoven
6. CDA
7. GROENLINKS
8. ‘leefbaar Eindhoven’
9. Lijst Pim Fortuyn Eindhoven
10. ChristenUnie
11. DENK
12. Forum 0veertig
13. Stratums Belang
14. 50PLUS
15. Blanco (met als eerste kandidaat J. Vlemmix)
16. Brede Beweging LinksOm (BBL)

Wat zijn de belangrijkste prioriteiten voor Eindhoven? Wie laat zien hoe dat betaalbaar – hebben we er geld voor- in de komende 4 jaar gerealiseerd wordt. De DSE redactie roept onze bewoners op om kritisch na te gaan welke dromen op korte termijn betaalbaar kunnen worden waargemaakt
Alvast een eerste kanttekening bij deze “prachtige” lijst, waar is Woensels, Tongelres, Gestels, en Strijps belang is dit soort versnippering nodig? Ik gun Stratum alle goeds maar straks gaan we nog op straat niveau de verkiezingen in dan kan toch niet de bedoeling zijn?

Zie ook deze dromen: d66-geen-zware-industrie-in-eindhovens-binnenstad/ ????
En het gebrek aan reacties hier: g1000eindhoven-worden-onze-inwoners-gehoord/

 

4 reacties

 • J. Hagen

  Verdiep me nu 4 jaar in het reilen en zeilen van Eindhoven en zeer actief geweest in buurtwerk. De PVDA kwam langs met camera’s en foto’s en mooie praatjes, daarna nooit meer gezien. Ondernemers die al meer dan 10 jaar actief zijn werden door de “gevestigde orde” afgemaakt omdat ze het woordje “sociaal” niet in hun visie hadden staan. Sociaal ondernemen is normaal lijkt mij. Buurtwerkers die opnieuw hele documenten opleveren voor poen en de buurtbewoners het liefst “klein” houden als kapstok voor hun mooie praatjes op papier. Iedereen ziet dat in Eindhoven alle buurthuizen leeg zijn en de ondernemers weggetreiterd uit de projecten. Succes met weer een lading onzin op papier zetten waar niets van terecht komt en alle politici veel succes met alle buurtprojectjes weer aflopen voor mooie foto’s overal, je geloofd hetzelf zeker nog.

 • Gouddelver

  De versnippering in de politiek is al; enige jaren een feit, maar het gebrek aan interesse bij de burgers ook. Ik denk dat een derde van al deze groepen geen enkele zetel haalt. Te onbekend bij de massa.

  • Rien Valk

   Jammer dat we onze democratische “rechten” zo weinig of ongeïnteresseerd uitoefenen. In mijn optiek zijn we aan een revitaliserende vernieuwing toe, zoals de G1000 initiatieven ingang proberen te zetten. Vandaag kwam dat zijdelings in Buitenhof nog aan de orde toen het ging over, vliegen afvangen en nauwelijks oog voor het algemeen belang door onze politici ook schieten ze tekort in hun controlerende taak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *