Vet glijden zonder vet… De ijsbaan gaat weer open. En hoe!

Vanaf vrijdag 13 oktober a.s. is het ijssportcentrum in Eindhoven weer geopend voor publiek. En dat is niet alleen goed nieuws voor de discoschaatsers die traditioneel de aftrap mogen doen. Ook de 400 meter baan is door toedoen van de ijsmeters weer verworden tot een wedstrijdwaardig waterstilleven. Voor de recreatieve ijshockeyers geldt dat zij vanaf maandag hun energie op de puck mogen loslaten op de trainingsbaan. Onderaan dit bericht vind je een link naar de pagina van het ijssportcentrum voor meer details.

Nu de belangrijkste vraag: wat wordt jouw oktobersmoes?

“Te duur”
Was het tot 2017 nog zo dat een keertje schaatsen haast onbetaalbaar was, dan is dat sinds het beheer door Sportfondsen BV andere koek: voor 6,60 euro kan iedereen van 4 tot 65 jaar zijn/haar slag slaan. Voor vijf euro meer huur je er ook een paar schaatsen bij. Dat is nog altijd minder dan een gemiddeld bioscoopbezoekje. En gezonder!

“Toch te duur”
Je bent een ‘die hard’ smoezerd, dat is in Eindhoven geen probleem… maar ‘de ijsbaan 2.0’ heeft daarover voorgedacht. Tijdens het openingsweekend van 13 t/m 15 oktober betaal je voor je entreebewijs 3,50 euro! En aangezien de gemeente Eindhoven het parkeerterrein tussen Tongelreep en ijsbaan nog steeds vrij van parkeergeld houdt, kun je haast niet voordeliger sportief genieten dit weekend!

“Niet urban”
O nee? Er is met regelmaat een groepje stuntschaatser te vinden die synchroon hip hop moves op het ijs laten zien, maar die ook over objecten en hun medestunters springen. Zoals wel vaker met urban sporters zijn ze erg toegankelijk dus als je vragen hebt: gewoon erop af schaatsen!

“Ik kan niet schaatsen”
Laat dat nu juist zijn waarom er zo hard geknokt is om de ijsbaan te behouden: er zijn zeer actieve verenigingen op de ijsbaan waar je kunt leren schaatsen op noren, short tracken, ijshockeyen, showrijden op kunstschaatsen. En als je niet zo van de verenigingen bent, is er ook nog zoiets als duo-sport. De opties vind je rechtsboven op website van het ijssportcentrum.

“De weg naar de ijsbaan is afgesloten”
Verdraaid, je hebt gelijk… maar dan wel voor de helft. Wie tot begin november naar de ijsbaan wil, doet er goed aan dat niet vanuit de Bayeuxlaan te doen. Het bruggetje over de Dommel wordt op die plek verstevigt en de gemeente heeft de weg daarom afgesloten. Vanaf de kant van Brabant Water / De Tongelreep kun je wel probleemloos bij de ijsbaan komen.

“Ja, maar ik ga van de winter al skiën”
Je zou het misschien niet verwachten maar de spiergroepen die je op de lange latten of het korte bord gebruikt, zijn juist uitstekend in vorm te krijgen door de schaatsen onder te binden. Om nog maar te zwijgen over je longen vast wennen aan de de koele lucht van de skipi… eh, ijsvloer.

“Ik heb het te druk met daten”
Werkelijk waar? Dit is het slechtste excuus ever! Eén van de allerleukste activiteiten die je met je (toekomstige) liefje / lover / soulmate kunt ondernemen is hand in hand zwieren en zwaaien op het gladde ijs. Hoe minder je er in het begin van bakt, hoe gezelliger het wordt: dé uitgelezen kans om dichtbij elkaar te zijn! Een romantisch kopje warme choco met slagroom doet de rest. Gegarandeerd succes!

Meer informatie: ijssportcentrum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *