Vier de Dag van de Aarde bij Omslag: maandag 22 april 2019

De Internationale Dag van de Aarde wordt op maandag 22 april ook gevierd in de tuin van Omslag in Eindhoven (en op talloze plaatsen elders op de wereld). Het thema van Earth Day 2019 is bescherm bedreigde soorten.

 

Het belooft weer een inspirerend en bruisend festijn te worden met een gevarieerd programma met inhoudelijke workshops, ecologische creativiteit, levende muziek en samen pizza’s bakken in de leemoven. Ook de naaste buren van Omslag – Emmaus Eindhoven en de Hoogstraatgemeenschap – verzorgen onderdelen in het programma.

De dag speelt zich af in de grote ecologische tuin van Omslag, aan de Hoogstraat 301a, Eindhoven: een uitbundige groene oase in de wijk Gestel en een heerlijke en inspirerende plek om de Dag van de Aarde te vieren!

Van 14:00 tot 20:00 uur, met na afloop gelegenheid tot napraten rond het vuur.

Hieronder een voorlopige opsomming van de programma-onderdelen (nog onder voorbehoud). Er kunnen nog nieuwe suggesties worden ingebracht.

 

 • 14:00-14:20 Welkom: waarom Earth Day? En toelichting op het programma
 • 14:30-16:00 Keuzeprogramma met:
 • Inhoudelijke workshops over:- het belang van biodiversiteit (door Minke Greve, VELT Eindhoven)

  – 25 jaar Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling: www.omslag.nl

  – Ecosmos maken: lekker vegetarisch broodbeleg (met Marion Gieben/VELT)

 • Creatief met klei en leem – vrije expressie
 • Samen schilderen, thema: daarom koesteren wij de Aarde
 • 16:00-17:00 Muzikale optredens door diverse artiesten
 • Vanaf 16:00 Pizzadeeg maken en de leemoven opstoken
 • Vanaf 18:00 Zelf pizza’s bakken in de houtgestookte leemoven (je kunt ook zelf (bio-vega) ingrediënten meenemen (begeleid door Martijn van den Heuvel, ontwerper en medebouwer van de leemoven)Extra’s:
 • 15:00-16:00 Een kijkje in de tuin van de Hoogstraatgemeenschap met toelichting op de transformatie naar een permacultuurtuin en gelegenheid om het Blotevoetenpad lopen in de binnentuin: www.hoogstraatgemeenschap.nl
 • 16:00-16:30 Bezoek aan Emmaus Eindhoven, met uitleg over doelstellingen: www.emmauseindhoven.nl

Gedurende de hele dag staat er een ruiltafel, waar zelf meegebrachte biologische zaden, stekken en planten kunnen worden geruild of gratis meegenomen. En misschien vind je iets van je gading in de Weggeefkast.

De hele dag is er biologische koffie, thee en sapjes verkrijgbaar tegen een vrijwillige bijdrage. Ook voor de pizza’s wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Aan het eind van de dag, en na de afwas, ontsteken we een vuur waar nog wat kan worden nagepraat over de dag.

Tot ziens maandag 22 april vanaf 14.00 uur bij Omslag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *