Vraogske: Wa vurrene mobiel hedde gij?

Na een paar Samsung-toestellen, een eerder Apple-modelletje en een verrassend goed werkend Polaroid Android-toestel, werk ik nu een klein jaar met een Wiko Pulp 4G (5 inch). Die bevalt mij prima, heeft zelden storingen, nauwelijks voorgeprogrammeerde onzin en een accuduur waar ik ‘U’ tegen zeg. Ook schakelt ie probleemloos mee wanneer ik naar het buitenland ga voor werk of plezier. Het is dus een leuke all rounder.

Ik vraag me af welk apparaat de DSE-lezer zoal met zich meedraagt en stiekem ook waarom juist d├şe keuze. Misschien blijkt dan ook wel hoe high-tec DSE-ers echt zijn.

5 reacties

 • bleenhouwers

  Hallo Nanna,

  Dank voor je reactie. Heb me geregistreerd inmiddels.

  Groetjes,

  Bob

 • Rien

  Het begon met een eerste mobiele telefoon van KPN om in geval van calamiteiten in het buitenland voor familie bereik baar te zijn. Die werd buiten de vakantie nauwelijks gebruikt. Daarna een type die ook op het Amerikaanse netwerk bruikbaar was ook weer voor contact met ouders op leeftijd.

  De laatste 3 waren smartphones achtereenvolgens een kleine nokia, windows lumia 630 en als laatste een lumia 650. De 630 overleefde een wasbeurt in de wasmachine waarbij zelfs het scherm na opdrogen geen gebreken meer vertoonde! Inmiddels had ik de 650 al gekocht. Een Iphone vond ik te duur en Ik koos voor het Windows besturingssysteem mede op advies van mijn jongste zoon die zelf een Iphone heeft. Internet op mijn mobiel gebruik ik via Wifi. Een van de voordelen van die nokia en lumias is de ofline kaarten en navigatie ondersteuning. Nu is het de vraag of Windows nog door gaat met zijn smartphones. Als ik aan vervanging toe ben ga ik zeker die Wiko pulp bekijken

  Tegenwoordig ga ik niet meer zonder mijn mobiel de deur uit en de agendafunctie waarschuwt mij regelmatig soms ook voor bijna vergeten afspraken ­čÖé

  Over vroagen of vraogen is hier http://www.mijnwoordenboek.nl/dialect-vertaler.php?woord=vragen een mooi overzicht te zien.

 • Rikie

  Hoi Bob, ik zou liever vraogske schrijven of vroagske, en niet vreugske. Ik ben een echte eindhovense, of beter gezegd uit strijp en tongelre, maar ja de dialecten tussen de verschillende stadsdelen, kunnen ook best verschillend zijn. Overigens vind ik jouw stukjes heel erg leuk.
  Gr. Rikie

  • Bob

   Hoi Rikkie, dank voor je reactie. Ik kom oorspronkelijk ook uit Strijp maar ik wist het gewoon niet meer. Ik denk dat ik te lang in Gestel woon…

   Jouw opmerking brengt me wel bij een ander vraagstuk: hoe verander ik achteraf een tekst als ik die zonder inloggen, dus als ‘eenmalig meeschrijver’ heb geplaatst? Ik wil namelijk geen Strijper strijd, dat moge duidelijk zijn!

   • Nanna

    Hallo Bob,

    Een niet ingelogde schrijver kan niet zelf editen (hij is immers niet bekend als eigenaar van het artikel). Daarvoor kun je een mailtje sturen naar de redactie met een wijzigingsverzoek.
    Als je vaker wilt schrijven is het misschien handiger eenmalig een account als auteur aan te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *