Waakzaam en Dienstbaar

Ze zitten altijd te zeuren over vanalles en nogwat, compleet met protestdemonstraties met loeiende sirenes op het Binnenhof, maar nu heeft de politie ‘last van’ camera’s die politieaktiviteiten opnemen en op internet zetten. Waarom kunnen ze hier niet tegen?

Als je gewoon je werk doet binnen de wettelijke regels die we gesteld hebben dan is er toch niks aan de hand?

Als je politiemensen in burger uit een politiebusje ziet stappen die zich daarna aansluiten bij de relschoppers, wat moet ik daar als simpele burger dan van vinden? Op zijn minst is het vreemd: als de grens tussen ‘good guys’ en ‘bad guys’ door normale Nederlanders niet meer te trekken is: dan heb je als politie je eigen imago te grabbel gegooid. Misschien is dat wel grensoverschrijdend gedrag waar ze zichzelf niet op kunnen of willen aanspreken, ik weet het niet.

Wat die agenten in burger tussen de relschoppers doen is absoluut niet duidelijk, en mijn eerste gedachte dat ze meehielpen om de zaak op te juinen verbaasde me niet eens. Dat is toch gek? Achteraf vertelden ze dat die agenten in burger een aantal relschoppers moesten arresteren, maar waarom is dat dan wel een geloofwaardig verhaal? En werkt zo;n arrestatie dan escalerend of de-escalerend? Dus misschien toch opjuinend?

Onze minister van justitie vind het schandalig dat alles maar door Jan en alleman gefilmd en op internet gepubliceerd wordt. Ik vind het geweldig, want het zorgt ervoor dat ook de politie zijn fatsoen moet houden, want anders gaan ze aan de publieke schandpaal. En helaas is dat ook in Nederland soms nodig. Dit soort technologie draagt dus bij aan een betere samenleving.

Ze hebben niet voor niks op de zijkant van elke politieauto geschreven waar de politie voor staat, want dan kunnen ze zelf elke dag weer lezen wat ook alweer de bedoeling is van hun vak: ‘Waakzaam en Dienstbaar’. Doe dat dan ook!

Een reactie

  • Wim

    De akties in Tongelre gezien? Noodverordening, veel uniformen, politie in burger die op brommertjes rondscheuren en geen hooligan te bekennen 🙂
    “We hebben op deze wijze weten te voorkomen dat er rellen zouden uitbreken”. Waarvan akte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *