Waarom de Piratenpartij Eindhoven

Ongetwijfeld zien de burgers van Eindhoven dagelijks allerlei slogans, programma’s en beloftes van diverse politieke partijen via diverse kanalen voorbij komen, met daarin de aandacht voor de ‘gangbare thema’s als ‘betaalbaar wonen’, ‘basis inkomen’, ‘voldoende banen’, ‘veiligheid’, ‘participatie en inclusie’ en tal van andere onderwerpen. Tot mijn verbazing worden soms verwijzingen gemaakt naar andere landen en modellen die niet representatief zijn voor de situatie hier in Nederland. In de verkiezingstijd wordt er altijd veel geroepen waarbij de argumentatie niet altijd logisch onderbouwd hoeft te zijn. De vorm en presentatie is dan minstens net zo belangrijk als de inhoud en partijprogramma.

De Piratenpartij Eindhoven kenmerkt zich door haar sociale karakter. Wij vinden de inhoud van onze partijprogramma en commitment om samen met de Eindhovenaren hieraan te werken belangrijk.

De Piratenpartij Eindhoven is samengesteld door de burgers die in het afgelopen decennia zich hebben ingezet binnen diverse maatschappelijke organisaties en politiek in Eindhoven waardoor het partijprogramma gedegen is samengesteld. De uitvoering van het partijprogramma vergt de bereidheid om samen te werken en publiek belang boven de partij belang te zetten en consequent en rechtvaardig te handelen. Op deze manier wil de Piratenpartij weer het vertrouwen van de burgers van Eindhoven terug te winnen in politiek.

Foto kandidaten Piratenpartij van links naar rechts: D. van Deijk, A Vleeshouwers, P. van der Voort (lijsttrekker), P. Darshan, R. de Torbal, E. Maas, M. El Haddad

Afgelopen jaar zijn er meerdere schandalen geweest binnen de politiek op het landelijk niveau, zoals ‘toeslagenaffaire”, “partijgiften’, ‘winst op mondkapjes’ en nog tal van andere onderwerpen waarvan je zou zeggen dat de politieke partijen hiervan geleerd moeten hebben en dat zij een andere koers zouden varen. Het blijkt voor vele gevestigde politieke partijen toch moeilijk te zijn om moreel te denken en ernaar handelen wanneer iets niet in de wet verboden is.

De Piratenpartij Eindhoven staat voor de rechten van de burgers, privacy, diversiteit, transparante overheid, weerbaarheid en humanisme. De Piratenpartij Eindhoven opereert zelfstandig op lokaal niveau wat maakt dat belangen van de Eindhovense burgers optimaal benut kan worden.

Herken je jezelf in onze idealen, sluit je dan bij ons aan.

Pejman Darvish-Zadeh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *