Wappie, houd alsjeblieft even je mond !

Status vaccinaties 19 aug 2021:

We hebben nu 22 miljoen vaccinaties gezet in Nederland (bron: www.rivm.nl 19-aug-2021) en ongeveer 10 miljoen miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Dat is een mooie score.

Blijft over volgens RIVM: nog 1,8 miljoen mensen die niet gevaccineerd zijn. Als je een vaccinatie wilt dan zijn er op dit moment geen wachttijden en er is vaccin genoeg, dus die mensen moeten nog OF willen nog niet OF willen helemaal niet. Dat is een slechte score.

Ook volgens RIVM krijgen mensen die niet gevaccineerd zijn waarschijnlijk allemaal Corona. De meesten krijgen nergens last van, veel worden ziek, een aantal moet naar het ziekenhuis, een aantal houdt levenslang klachten en een aantal zal toch nog overlijden aan Corona.

Het grote voordeel daarvan is wel dat op den duur iedereen immuun is voor deze ziekte, alleen duurt het veel langer dan als ze even die vaccinaties gaan halen. In de tussentijd loop je de kans dat varianten op het virus voet aan de grond krijgen waar misschien het vaccin niet goed voor werkt. Dus niet vaccineren is spelen met jouw leven, maar potentieel ook met dat van anderen.

Waarom nemen niet-gevaccineerde mensen dat risico, als je weet dat het gemakkelijk op te lossen is?

Wappies:

Wappies, hoeveel zijn dat er eigenlijk? Ik gok een harde kern van 10.000 mensen die met alle geweld het virus ontkennen en dat ook luidkeels laten weten. De andere niet-gevaccineerden maakt het niet uit, maar laat zich wel beinvloeden door alle verhalen die de harde wappiekern de wereld in slingert.

De 10 miljoen mensen die zich hebben laten inenten hoor je niet en schrijven niet, want die zijn allang blij dat ze nu minder kans hebben om Covid te krijgen. Dus waarom zou je je nog druk maken. Dus de main stream media en de sociale media laten vooral zien waarom je niet moet vaccineren. Dat is scheef.

Wat is nou een criterium om te beslissen of je wel of niet wilt vaccineren? Voor mij zijn alleen medische redenen geldig. Alle ruis over beperking van je vrijheid, injecties met 5G zendertjes, niet aangetoonde mogelijke bijwerkingen, Illuminatie machtswellustelingen die de wereldmacht willen overnemen en Kermit de kikker die ons een loer wil draaien kunnen we negeren, want het doet niet ter zake. Medische redenen om niet te vaccineren zijn er nauwelijks.

Conclusie: Ik vraag de Wappies vriendelijk doch dringend om op te houden met alles onder een vergrootglas te leggen en dat dan maar te publiceren. Als je zelf niet wilt vaccineren dan zal me dat worst wezen maar ik vind het gevaarlijk om twijfelaars nog meer aan het twijfelen te brengen. Laten we zo snel mogelijk de risico’s zo klein mogelijk maken en laten we zo veel mogelijk mensen vaccineren! Dan zijn we er zo snel mogelijk vanaf.

5 reacties

 • Jeff

  Wat een klare onzin is dit verhaal. Gewoon lachwekkend. Er zijn wel degelijk bewijzen via betrouwbare bronnen en niet iedere wappie is een mafkees. En dan doel ik op websites van organisaties die ook worden gebruikt om de huidige maatschappij vrijheidsbeperkende regels op te leggen. Denk dan ook even aan rechtsambtenaren, juridische specialisten, diverse artsen (incl virologen), waar de mond van word gesnoerd via social media. In dit verhaal scheer je iedereen over 1 kam. Denk aan een Hugo de Jonge die maanden geleden op TV nota bene heeft verkondigd geen directe of indirecte verplichting van test entree controles zou toepassen. Leugens. Wat zien we nu gebeuren onder het mom van slim vertaalde politieke leugens en nog eens leugens. Diezelfde minister van gezondheid heb je nooit gehoord over het eten van een appel en sporten. Ondertussen durft hij wel een frikandel te vergelijken met een spuit? Dit kabinet stond bekend om zijn bedriegende praktijken, om maar 2 noemen: Toeslagen affaire!! Unilever belasting!! Ach ja, complotten bestaan sinds de corona ook niet meer, net als de griep.. Door de hersenspoeling van de media op corona en 90% van de mensen die elke avond aan de buis gekluisterd zitten, vergeten ze allemaal wat er eigen achter de schermen gebeurd. Het Unilever schandaal (welke overigens in de doofpot is getopt) is een perfect voorbeeld dat de grote corporaties het voor het zeggen hebben, overal ter wereld. Kijk maar naar Microsoft die zelfs betaald werden door Nederlands belasting geld om in het noorden van Nederland het grootste Europese datacenter op te zetten. Nee, complotten bestaan niet!! haha.. Borduur hier maar even verder op!

  • Jeff,
   Don’t adjust your mind. There is a fault in reality.
   🙃

  • Beste Jeff,
   Jouw reactie kun je onder elk artikel schrijven. Het is zo globaal en het slaat zoveel gaten in de lucht dat ik niet kan reageren omdat ik niet weet waar ik moet beginnen.

   Ik zou het op prijs stellen als je reageert op wat ik schrijf, dus in welke zin staat iets wat niet klopt en waarom denk jij dat het niet klopt. Eventueel met bronvermelding waar je jouw ‘lachwekkende klare onzin’ kunt vinden.
   Met vriendelijke groet,
   =wim=

 • Jozef van Kessel

  Ik heb van WHO begrepen dat hun prioriteit ligt bij de arme landen die geen vaccins hebben. Wappies en hun discussies tref je aan in rijke landen met overvloed aan geld en goederen. Zoals fascisten in Frankrijk die hun verzet tegen vaccins gebruiken als strijdmiddel in de Franse presidentsverkiezingen 2022. In Nederland is het ieen beweging die bestaat dankzij religieuze organisaties uit de USA met welgestelde donateurs. Het anti-vaccinatiestandpunt van wappies wordt dik gesubsidieerd door rijke Amerikanen.

  Het belang van vaccineren in arme landen ligt hem in de ruimte die het virus daar nog heeft om nieuwe en gevaarlijkere varianten te ontwikkelen onder grote bevolkingsgroepen. Dat gevaar is nog niet voorbij. De Spaanse Griep eiste pas in de 2e golf de meest dodelijke slachtoffers.
  Er moeten dus meer vaccins naar arme landen. Dat komt tegemoet aan wappies die het toch al niet willen. Laat ze hun heil maar gaan zoeken bij hun eigen heilland. Overigens schijnen er bij yogabeoefenaren ook veel wappies en anti-vaxxers rond te lopen. Reden om voorlopig de yogascholen maar te mijden, lijkt me. Dat is echt niet gezond meer.

 • Medio augustus 2021 is Van Dissel van het RIVM van mening dat een groeps- ofwel kudde-immuniteit vanwege de grote besmettelijkheid van de deltavariant niet meer mogelijk is. De Wereldgezondheidsorganisatie en onder andere de nationale gezondheidsorganisaties van de VS, het VK en Duitsland delen die mening.

  Het coronavirus blijft dus tot in lengte van dagen. Daardoor blijven vaccineren en gedragsregels ook tot in lengte van dagen.

  Degene die zich laat vaccineren, toont een verantwoordelijkheid ten opzichte van zichzelf en anderen.

  Het aantal weigeraars wordt in Nederland geschat op 1,8 miljoen. Daarnaast wordt het aantal mensen waarvoor vaccineren geen zin heeft geschat op 700.000. En dan zijn er nog buiten de tellingen de allerjongsten waarvoor nog geen vaccins zijn vrijgegeven.
  Allen in deze groepen krijgen vroeger of later de ziekte. Met het grootste risico voor de 700.000, een groep die zich alleen met zelfisolatie en hulp van anderen preventief kan beschermen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *