Wat doen we met al die fietsen bij Eindhoven CS

Het aantal fietsen dat bij het station in EIndhoven ‘geparkeerd’ staat loopt onderhand echt uit de hand.

Eindhoven CS – Noord

Er zijn al jaren plannen om in 2024 een tijdelijke fietsenstalling voor 5000 fietsen aan de Noordkant van het station te bouwen. Dat plan is vorige maand gesneuveld omdat het te duur werd en omdat het gemeentehuis tot de conclusie kwam dat het de bouwaktiviteiten van het nieuwe ondergrondse busstation in de weg zou komen te staan. En dus staan al die fietsen gewoon op straat en in de voetgangerstunnels van het Fellenoord.

Eindhoven-CS Noord

 

Eindhoven-CS Noord

Fellenoord Tunnel

Aan de kant van de TU/e is ook een stalling ingericht waar ook nog wat fietsen staan.

Fellenoord bij Kennedylaan

Eindhoven CS – Zuid

Voor de ingang van het station aan de stadkant komt een ondergrondse fietsenstalling voor 5000 fietsen. De bouw start in 2024 en duurt twee jaar volgens Open Eindhoven. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de start van de bouw wordt uitgesteld om de bouwvakkers van District-E een beetje ruimte te geven. De start van de bouw van District-E loopt nu elk jaar een jaar uit en is met zijn bouwtijd van 3,5 jaar gegarandeerd niet klaar voor eind 2027. Dus die fietsenstalling is niet klaar in 2025 maar we gokken op 2030.

De fietsenstalling op het 18 septemberplein heeft te lang gewacht met vernieuwing van de fietsenrekken waardoor ongeveer de helft van de capaciteit niet beschikbaar is.

En dus? En dus staan al die fietsen gewoon op straat!

Eindhoven-CS Zuid

Gemeentebestuur, doe daar iets aan!

De vraag aan het Gemeentebestuur is nu: Wat gaan jullie doen met die berg fietsen die in de weg staan rondom het station tussen vandaag en de opening van een 10.000-fietsen-fietsenkelder?

Misschien is het mogelijk om een hectare parkeerplaats van Q-park te huren om een tijdelijke fietsenstalling te maken. De parkeerkelders van de Kennedytoren en de Bijenkorf kunnen best snel omgebouwd worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *