Wat ik geleerd heb

Inmiddels heb ik wat meer getekend en ik leer steeds bij. Bijvoorbeeld: met een beperkt aantal kleurpotloden kun je toch heel veel kleuren maken. Met een goede kwalteit kleurpotloden kun je laagjes maken en zo de kleuren mengen. Rondingen, diepte , schaduw en structuur zijn door dat werken met laagjes ook beter te realiseren. Hieronder staan twee voorbeelden. Het zijn tekeningen die ik eerder hier gepubliceerd heb en waarvan ik tussentijds foto’s heb gemaakt.

Verder probeer ik ook wat losser te tekenen. En vogeltjes zijn tot nu toe een favoriet onderwerp. Hieronder een paar voorbeelden. De oehoe is wat losser en dat vind ik zelf een vooruitgang. Bij het pimpelmeesje rechtsboven kun je zien dat het op minder geschikt papier is gedaan. Van de tekening van de bonte specht vond ik het leuk om de boomschors te doen. Daar begon ik aan met de gedachte: hoe pak ik dit nou aan? Uiteindelijk werd het best wat, voor een eerste keer dan.

2 reacties

  • Nanna

    Bedankt voor de link Rien

  • Rien Valk

    Wat leuk Nanna, om zo de vorderingen en het ontstaan van de tekeningen te kunnen zien. Eigenlijk nooit echt beseft dat je met kleurpotloden zulke gedetailleerde meesterwerkjes kunt maken. Hoe terecht is dan ook deze opmerking “onderschat kleurpotloden niet” die ik geïnspireerd door jouw tekeningen op internet vond 😉
    Laat ons nog maar heel lang meegenieten van jouw tekenkunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *