Wat is er te doen bij #DutchHappinessWeek op dinsdag

Van 13 tot en met 22 maart 2021 is het ‘Dutch Happiness Week’. Wat is daar allemaal te doen? Hier een willkeurige greep uit het programma van dinsdag 16 maart.

Fun and Friendship Energizer

Dinsdag 16-3 om 12:30

We zijn snel gewend geraakt aan thuiswerken. Het werk loopt in de meeste gevallen gewoon door en blijkt dat fysieke aanwezigheid niet per definitie nodig is om productief te kunnen werken.

Maar door op afstand te werken wordt het sociale contact of samenwerken dat je op locatie wel hebt gemist. Denk aan het praatje bij de koffie, even je verhaal kwijt kunnen of samen lachen. Momenten die je niet inplant via Zoom of Teams, maar die spontaan ontstaan en die je werkdag lichter en levendiger maken.

Sociale interactie is belangrijk en zorgt niet alleen voor meer plezier, verbondenheid en meer onderling begrip, maar ook voor meer creativiteit en innovatie. Door contact met anderen kom je op een idee voor een project, bedenk je samen een oplossing voor een probleem of bekijk je een kwestie vanuit een ander perspectief en zorgt voor inspiratie, plezier en nieuwe energie.

Vandaag kun je deelnemen aan een van de energizers uit het online ‘Fun & Friendship Energizer’ programma. Dan ben je in een half uurtje weer een brandend vuurtje.

http://dutchhappinessweek.nl/programma/fun-friendship-energizer/

= = = = = = = = = = = = = = = =

De kracht van waardering

Dinsdag 16-3 om 14:00

Het gevoel gezien te worden, oprechte waardering en begrip te krijgen is een van onze basisbehoeftes. Als medewerkers geen waardering ontvangen raken ze gedemotiveerd en gefrustreerd. Dat is jammer, want er zijn voldoende manieren om waardering te tonen waar leidinggevenden en teams mee aan de slag kunnen.

In deze workshop worden de deelnemers uitgedaagd te brainstormen over ideeën waardoor ze voor meer waardering kunnen zorgen tijdens het werk. De workshop is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een praktische en inspirerende manier om aandacht te besteden aan waardering en daarmee direct aan de slag willen.

€62,86

http://dutchhappinessweek.nl/programma/de-kracht-van-waardering/

= = = = = = = = = = = = = = = =

Bonne Route

Dinsdag 16-3 om 15:45

Tjerk vertelt en zingt openhartig over zijn ervaringen tijdens de 1200 km voetreis samen met zijn ezeltje Lodewijk over het Martinuspad van Parijs naar Groningen. Wat betekent delen en solidariteit vandaag de dag? Drie maanden lang iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor man en ezel. Tjerk ontmoette spontaan veel mensen én zichzelf. Hij ervaart wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Hij wordt geconfronteerd met tijd, afstand en grenzen, maar ook met zijn verlangens en de drang naar controle en bezit. Tjerk laat zien wat het met je doet als alledaagse zekerheden niet meer vanzelfsprekend zijn.

€10 ,00

http://dutchhappinessweek.nl/programma/bonne-route/

= = = = = = = = = = = = = = = =

Werk voor de reünie

Dinsdag 16-3 om 18:30

Het onderwijs ligt onder een vergrootglas door de leerachterstanden die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan. Maar de meest belangrijke vragen daarover worden nauwelijks gesteld. Achterstand ten opzichte van wie? En wat als je kinderen met zichzelf vergelijkt? En wat als kinderen zich nu al optimaal ontwikkelen? En wat als de resultaten op orde zijn, maar kinderen hebben het plezier in leren verloren?

Pedagoog en onderwijskundige Marcel van Herpen kijkt voorbij de coronacrisis naar de echte problemen in het onderwijs. Hoe kan onderwijs ook echt bijdragen aan het geluk van kinderen? Wanneer ben je nu echt een goede leraar? En hoe maken we het onderwijs toekomstbestendig?

En dat allemaal vanuit die ene vraag: hoe willen we dat de leerlingen van nu over twintig jaar op de reünie praten over hun schooltijd?

http://dutchhappinessweek.nl/programma/werk-voor-de-reunie/

= = = = = = = = = = = = = = = =

Blij Afvalvrij

Dinsdag 16-3 om 19:30

Alhoewel je bij Dutch Happiness Week vast niet meteen aan afval denkt, past dit onderwerp toch heel goed in deze week.

Initiatiefneemster van Zero Waste Nederland Elisah Pals vertelt over haar afvalvrije leefstijl en de beweging die ze op gang heeft gebracht.

Ze vertelt over haar motivatie om hiermee te beginnen, over hoe ze het volhoudt, en wat er nou precies zo leuk aan is. Want dát het leuk is, draagt deze positivo overal uit!

Toegepaste positieve psychologie: bereid je voor op een inspiratiesessie waar je blij van wordt.

http://dutchhappinessweek.nl/programma/blij-afvalvrij/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *