Wat is er te doen bij #DutchHappinessWeek op donderdag

Van 13 tot en met 22 maart 2021 is het ‘Dutch Happiness Week’. Wat is daar allemaal te doen? Hier een willkeurige greep uit het programma van donderdag 18 maart.

= = = = = = = = = = = = = = = =


Geluk, verbinding en zorgzaamheid in corona-tijd

Donderdag 18-3 13:00

Deze lunchlezing gaat over hoe een samenleving, een stad, een wijk of straat steun kan bieden. Niet door grote instellingen, maar door burgerinitiatieven en verbindende krachten van bijvoorbeeld buurthuizen, musea, kerken, moskeeën en scholen.

De zorgzame samenleving wordt verteld vanuit het perspectief van het levenseinde dus hoe kunnen we elkaar beter steunen in tijden van rouw, verlies of in tijden waarin het einde nadert.

Er zijn ontzettend veel verhalen over hoe mensen deze coronacrisis beleven. In deze Corona Challenge vragen we studenten, scholieren, instellingen en gewone burgers deze verhalen van leed en veerkracht op te halen en ze op een creatieve manier te verbeelden. De samenleving piept en kraakt. Studenten en scholieren hebben moeite met hun motivatie, ondernemers houden amper hun hoofd boven water en in ziekenhuizen en verpleeghuizen werkt het personeel zich een slag in de rondte en wordt het geconfronteerd met veel verlies en rouw dat door alle maatregelen anders is dan anders. Wat zijn de verhalen van deze mensen? En hoe lukt het ons in deze ongekende tijd toch naar elkaar om te zien?’

http://dutchhappinessweek.nl/programma/online-lunchlezing-over-de-zorgzame-samenleving/

= = = = = = = = = = = = = = = = = = =

 

Being There – What does home mean for you?

Donderdag 18-3 15:00

 

Home as a concept and a space is charged with emotions, sense of belonging and the way we make our home often represent our identity. But what happens when you have to leave home, what choices do you need to make and how do you start over building a new home? These are one of the challenges migrants and refugees women have to make during their migratory journey. What if you can have the opportunity to experience these stories and understand what home means for migrant and refugee women?

In this workshop we will explore what home means for you, how do you make yourself feel at home, and what are the elements and objects that represent home for you.

http://dutchhappinessweek.nl/programma/being-there-what-does-home-mean-for-you/

= = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Boost je Brein “Stel dat het wél lukt”

Donderdag 18-3 16:00

Interactieve bijeenkomst over veerkracht, verbinding en vakkundig denken in mogelijkheden

Tijdens deze online sessie inspireren, enthousiasmeren en activeren we ons publiek om zelf aan de slag te gaan met hun eigen veerkracht.

Hoe zorg je in deze tijden van verandering goed voor jezelf en houd je plezier in de dingen die je doet? Tijdens deze interactieve sessie vertellen we ons verhaal en delen we theorie over de werking van ons brein, mindset en wat wij zelf kunnen doen om veerkrachtig te blijven. Oftewel hoe Boost jij je Brein?
Wat er op je pad komt, daar heb je geen invloed op. Wél op hoe je ermee omgaat..


De dames van Durven & Doen zijn gespecialiseerd in werkplezier & gedragsveranderingen. Door hun achtergrond als improvisatie acteurs hebben zij net even een andere kijk op het beïnvloeden van je mindset en gedrag dan jij gewend bent.

http://dutchhappinessweek.nl/programma/online-inspiratiesessie-boost-je-brein-stel-dat-het-wel-lukt/

= = = = = = = = = = = = = = = = = = =

 

Hoe stuur je jouw bedrijf op de bijdrage aan ‘het algemeen belang

Donderdag 18-3 17:00 (deel 1)

Donderdag 18-3 19:30 (deel 2)

Steeds meer mensen voelen de verantwoordelijkheid voor een eerlijke en duurzame wereld. Zij willen ook werken in organisaties die hieraan bijdragen. Planbureaus komen sinds kort met de monitoring van brede welvaart op regionaal niveau. In Brabant is Eindhoven de eerste regio waarvoor dit is uitgewerkt. Internationaal loopt Nederland achter. Landen als Nieuw-Zeeland, Finland en Schotland richten hun economie op welzijn en niet langer vooral op welvaart.

Economy for the common good biedt een integraal kader om de bijdrage en de impact van organisaties en bedrijven in beeld te brengen van op welzijn gerichte doelstellingen. Het instrument meet de ecologische, sociale en economische impact. Het biedt een waardengedreven organisatiescan en de mogelijkheid om gericht te sturen op verbeteringen.

Van 17.00 – 18.30 uur schetsen we de relevante maatschappelijke ontwikkelingen. We presenteren de verkenningen van Nederlandse en Brabantse organisaties zoals Baril Coatings, SNEW, Parktheater, Ynova. We gaan met elkaar in dialoog over de mogelijkheden en uitdagingen van het instrument op basis van de ervaringen van de pioniers.

Van 19.30 – 21.00 uur kunnen geïnteresseerde organisaties en bedrijven de quickscan afnemen en zo beoordelen of het instrument Economy for the Common Good van betekenis kan zijn voor de eigen organisatie.

http://dutchhappinessweek.nl/programma/hoe-stuur-je-jouw-bedrijf-op-de-bijdrage-aan-het-algemene-belang/

http://dutchhappinessweek.nl/programma/hoe-stuur-je-jouw-bedrijf-op-de-bijdrage-aan-het-algemene-belang-quickscan/

= = = = = = = = = = = = = = = = = = =

 

Virtuele rondleiding Philips Museum

Donderdag 18-3 20:00


Doe mee met de virtuele tour door het Philips Museum. Een goed alternatief voor een fysieke rondleiding in het museum.

De museumconservator loopt (live) met jou en de andere ‘bezoekers’ door het museum. Hij staat stil bij de oprichting van Philips, bij verschillende bekende Philips-producten, de ontwikkeling van het logo en nog veel meer. De rondleiding duurt in totaal ongeveer 45 minuten en er is tussendoor en achteraf ruimte voor interactie en vragen.

€5

http://dutchhappinessweek.nl/programma/virtuele-rondleiding-philips-museum/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *