Wat is er te doen bij #DutchHappinessWeek op maandag

Van 13 tot en met 22 maart 2021 is het Dutch Happiness Week. Wat is daar allemaal te doen? Hier een willkeurige greep uit het programma van maandag 15 maart.

Moed, Flow en Overgave

Maandag 15-3 om 15:45

Als Eric Mijnster op zijn fiets de ervaring van flow ontdekt, gaat er een wereld voor hem open. Hij wil de kern van die ervaring achterhalen. Het brengt hem bij La Route des Grandes Alpes: een route van 650 kilometer van het Meer van Genève, over 14 bergpassen, naar de Middellandse Zee. Eric fietst de route in één ruk, zonder te slapen.

Vervolgens verkoopt Eric al zijn spullen, zegt hij de huur van zijn appartement op en besluit hij voor onbepaalde tijd in een bus te wonen. Flow is de ervaring van in het moment zijn en door in een bus te wonen geeft hij zich over aan in het moment leven. Maar wat gebeurt er met een mens als hij niets meer heeft? En als hij niets meer hoeft?

Eric neemt je met doorleefde anekdotes, pakkende teksten en oogstrelende beelden mee op zijn ongelofelijke reis. Met zijn openhartige verhaal laat Eric zien wat er gebeurt als je in het diepe springt en surft op de flow van het leven. Het geeft handvatten en vertrouwen om te zijn wie je bent.

Website: https://www.ericmijnster.nl/

Deze lezing zal worden gestreamd.

€10 ,00

http://dutchhappinessweek.nl/programma/moed-flow-overgave/

= = = = = = = = = = = = = = = =

Op stap met de verlegen vis Ferdinand

Maandag 15-3 17:00

Linde ten Broek scheef afgelopen jaar een nieuw boek. Deze week leest zij enkele dagen voor, vandaag deel 2. Ideaal na schooltijd en wellicht precies op het moment dat er bij jouw thuis wordt gekookt. Luister je mee?

De verlegen vis Ferdinand gaat over een poetsvis uit Amsterdam. Ferdinand is sterk en stoer maar ook verschrikkelijk verlegen. Op een dag verzamelt hij al zijn vissenkracht en gaat de wijde wereld in. Hij ontmoet allerlei dieren, beleeft verschillende avonturen en … wordt verliefd.

Luister hier deel 2 van ‘Op stap met de verlegen vis Ferdinand

http://dutchhappinessweek.nl/programma/op-stap-met-de-verlegen-vis-ferdinand-deel-2/

= = = = = = = = = = = = = = = =

Worden we nou echt gelukkiger van onze technologie?

Maandag 15-3 18:30

Maakt buienrader ons leven makkelijk? Zijn slimme apparaten in huis echt een verbetering? Worden we blij van dansende robots? Maakt Tinder ons nou echt gelukkig? Moeten we blij zijn met de ontwikkeling rondom deep fakes? Rens van der Vorst neemt ons tijdens dit online college mee op reis door de wondere wereld van technische innovaties met één centrale vraag: worden we er nou ook echt gelukkiger van? Een online college met eyeopeners en een knipoog.

Rens van der Vorst is technofilosoof, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van ‘Waarom je altijd wilt winnen van je navigatieysteem’.

http://dutchhappinessweek.nl/programma/online-college-worden-we-gelukkiger-van-onze-technologie/

= = = = = = = = = = = = = = = =

Eindhoven in Dialoog: kiezen/verkiezingen

Maandag 15-3 19:30

Wanneer had jij voor het laatst een boeiend gesprek? 15 maart voeren we graag de dialoog met je! Het thema van deze dialoog is ‘kiezen’, nu met de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart voor ons.

Welke aspecten spelen een rol in het maken van je keuze, in dit geval of, op welke partij en met wie je gaat stemmen? 31% van de Tweede Kamerleden is vrouw, wat vind je daar van? Of vind je het belangrijk dat een afspiegeling van de samenleving in de Tweede Kamer zit? Vind je het partijprogramma belangrijk, volg je je gevoel of ben je een zwevende kiezer? We zijn benieuwd.

http://dutchhappinessweek.nl/programma/eindhoven-in-dialoog-kiezen-verkiezingen/

= = = = = = = = = = = = = = = =

Grote Broer, Grote Zus:

Grote broers en zussen zijn jongeren in de leeftijd van 14 t/m 23 jaar die een positieve bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid binnen de wijk waar zij actief zijn, en vaak ook zelf vandaan komen. Grote Broer/Zus wil toekomstperspectief bieden aan jongeren waarbij dit niet vanzelfsprekend is. Zij zorgen ervoor dat jongeren die aan de zijlijn staan weer meedoen, een stem krijgen en actief meedoen. Dit doen we door de inzet van positieve rolmodellen waar de jongeren zich mee kunnen identificeren en tegen op kunnen kijken.

http://dutchhappinessweek.nl/programma/online-rondleiding-grote-broer-grote-zus/

= = = = = = = = = = = = = = = =

Ik vergeet je niet

Gebruik je fantasie en stuur ook een super-origineel kaartje naar iemand die je graag extra in het zonnetje zet. Bij Nieuwe Veste kan je een gratis tasje ophalen met de opdracht en het materiaal om zo’n persoonlijke, originele kaart te maken.

http://dutchhappinessweek.nl/programma/ik-vergeet-je-niet-geluk-zit-in-een-vlekje/

= = = = = = = = = = = = = = = =
Podcast: Positieve gezondheid bestaat uit 6 dimensies, waaronder zingeving.

Hoe gaat het met jou vandaag? Waar wil je naar toe? Institute for Positive health vindt het belangrijk dat je bezig bent met je mentale en dus ook je Positieve Gezondheid. Doe je oordopjes in, maak een wandeling en luister naar de podcast waar Machteld Huber uitlegt wat Positieve Gezondheid is en waar het vandaan komt! Ben je geïnteresseerd geraakt? Ga dan eens zelf aan de slag met de tool.

http://dutchhappinessweek.nl/programma/podcast-positieve-gezondheid-bestaat-uit-6-dimensies-waaronder-zingeving/

= = = = = = = = = = = = = = = =

Een reactie

  • Rein van der Vorst gezien over of we nou gelukkiger worden van technologie. Geweldig verhaal!
    Ik hoop dat zijn verhaal nog ergens r]te zien zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *