Wat moet ik met het referendum over de sleepwet?

Op de oproep staat dat de Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten 2017 een raadgevend referendum op 21 maart krijgt.

De kranten zijn er oorverdovend stil over.

Waar gaat dit over? Wat moet ik nou doen? Moet ik voor of tegen stemmen? en waarom? Helpt het als ik mijn stem uitbreng? Wat gebeurt er met de uitkomsten?

Tot nu toe heb ik geen idee! Wie helpt me aan informatie? HELP!

 

2 reacties

 • Paul Wigmans

  De aangekondigde sleepwet wordt een instrument voor de veiligheidsdiensten van de overheid met een super hoog overkill gehalte. Daarom alleen al zou je uiterst kritisch -anti- moeten zijn.
  Wanneer iemand maakt niet uit waar in Nederland iets “verdachts” schrijft dan kan een groot gebied om het gebied waar dat verdachte vandaan kwam onder surveillance gesteld worden. Dat betekend dat ALLE digitale verkeer van alle mensen uit dat gebied -dus van alle mensen die daar wonen- nader bekeken word. Alles wat mensen via hun mobiele telefoon, I-Pad of computer met anderen gecommuniceerd hebben wordt dan als potentieel verdacht behandelt

  Stemmen is altijd waardevol
  Helaas heeft het kabinet al bedisselt / bekokstooft dat onze mening er niet toe doet; dat de wet er moet komen. De regeringspartijen in de 2de Kamer stemmen braaf wat hun bazen -Buma, Pechthod en Seegers zeggen- want bang voor hun “gouden” baantje. De 2de Kamerleden worden geacht het partij programma van hun -hiërarchische- partij te volgen. Zij worden geacht overeenkomstig de mening van hun partijtop te handelen cq te stemmen. Hoe de partijtop -Buma, Pechthold, Rutte etc aan z’n mening komt is totaal ondemocratisch en duister. Duidelijk is dat wanneer de sleepwet er komt IEDEREEN potentieel verdacht is. Hoe meer mensen ertegen stemmen hoe groter het signaal naar het parlement -de 2de Kamer- de sleepwet in de papiervernietiger te doen belanden.

  Wat gebeurd er met de uitkomsten van het referendum over de sleepwet? Die worden m.i. hetzelfde behandelt als de uitkomsten van het referendum over de Oekraïne. Er gaat dus helemaal niets mee gebeuren.

  • Dankjewel Paul,

   Duidelijk verhaal. Ik deel je vrees dat er door de overheid waarschijnlijk niks gedaan wordt met de uitkomst van het referendum. Stemmen doe ik wel, want ik vind wel dat we met zijn allen een punt moeten maken. Als de twijfel blijft dan ben ik tegen.

   Mvg
   =wim=

   Ik las in de Groene Amsterdammer van vandaag dat er zelfs een DNA databank is aangelegd waarmee terroristen kunnen worden geïdentificeerd. Er zijn nogal wat vragen van wetenschappers op het gebied van privacy over deze databank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *