Wat zit er in de Sterrenbox

zo zien ze er uit


Deze week worden Sterrenboxen ***** uitgedeeld aan personeel van MMC en Cathrien, Daar hoort wat achtergrondinformatie bij om het allemaal nog lekkerder te laten smaken. Verwarm de sterrenbroodjes, de Mienekes 10 minuten in een oven op 185 graden en lees dan verder.
De Sterrenbox met 5 Mienekes is ontwikkeld door de chefs van de Treeswijkhoeve, de Lindehof, Wiesen en Zarzo, en Houben.

Wiesen

Of je worst lust? Yuri Wiesen altijd. Want een worstenbroodje als ontbijt, dat staat wekelijks op het menu als het aan de sterrenchef ligt. Een gewoonte die erin is geslopen tijdens kerst.

Wakker worden met de geur van vers brood en zelfgedraaide worst. Bij familie Wiesen maakte ‘pa’ de worstenbroodjes vers bij het ontbijt, een jaarlijks speciaal momentje.

Het lekkerste worstenbroodje maak je met, niet te hard, wit brood en heel belangrijk… De worst mag niet te vet zijn. Dit Mieneke is een puur, echt en elegant meisje. Een lekker worstenbroodje dat past bij het seizoen. Aardse smaken van eekhoorntjesbrood, truffel en een crunch van nootjes. Afgemaakt met gehakt van kip, want truffel en vet, dat gaat niet samen. Een Mieneke puur en zacht van smaak.

Zit er iets in zijn hoofd, dan wordt het ‘s middags al geserveerd. Letterlijk, want wordt Yuri Wiesen wakker met een idee, dan werkt hij dat dezelfde dag nog uit. Voor een goed gerecht is soms maar twee minuten nodig. Én een mooi bord, want schoonheid zit niet alleen van binnen bij het Eindhovense sterrenrestaurant.

Elegant, echt, eerlijk en Eindhovens. De kern van Restaurant Wiesen dat een perfect team vormt met onze Brabantse trots: Houben’s worstenbrood.

De Lindehof

Bijzonder, beleving, cultuur, gastvrijheid en genieten. Kernwaarden die gelden in het met twee Michelinsterren bekroonde resturant van Soenil Bahadoer, een chefkok met Surinaamse roots die zijn gasten meeneemt in de wereld van smaakbeleving. Hij kookt anders dan anderen.

Dertien in een dozijn en ‘gewone’ smaken proef je niet bij De Lindehof. Alles heeft diepgang, verbindt culturen en prikkelt de zintuigen.

Innoveren zit Soenil in het bloed. Daarmee profileert hij zich en dat maakt de Lindehof zo sterk. Gasten worden verrast en verbaasd door een prachtige balans in gerechten met een ‘wauw effect’ als gevolg.

Exact dat gevoel geeft Bahadoer mee in zijn Mieneke. Een worstenbroodje met lamsvlees, rendang op basis van spitskool en Surinaamse specerijen. De Surinaamse twist is een knipoog naar zijn afkomst. Die combineert hij met lamsvlees in dit ultieme Brabantse product. De keuze voor lam is bewust. Lam gaart heel goed met exotische specerijen. En bovendien is lam een vleessoort die vanuit veel culturen en religies gegeten mag worden. Een werelds Brabants Mieneke dus, de samenwerking tussen Soenil en Houben.

De Treeswijkhoeve

Al jaren wordt Dick Middelweerd geroemd om het worstenbroodje. WA? Een tweesterrenrestaurant dat worstenbrood serveert? Jazeker, want ook dat is bijzonder, ontzettend lekker en een Brabants culinair erfgoed waar we trots op moeten zijn. Je kunt er eindeloos mee variëren, wat dan ook gebeurt in de keuken van De Treeswijkhoeve, welke iedere dag opnieuw aftrapt met een ludieke starter.

Een leuke ijsbreker om mee te starten maar kwaliteit staat altijd voorop bij Dick. De vulling, die is het belangrijkst. Goed vlees, vers en met een verhaal. Vanuit de oven, zo op je bord. Of het nu vlees, vis of vegetarisch is, zomer of winter, voor iedere gelegenheid bestaat er een ander worstenbroodje en verrassende bijpassende mayonaise. Van tomaat en ansjovis tot boerenkool met rookworstmayo, niets is te gek. Super Hollands zou je denken en zo is het ook. Gecombineerd met smaken vanuit de hele wereld. Want verliefd, dat is Dick op Azië, een geluksgevoel dat hij met gerechten aan zijn gasten overbrengt en in het Mieneke natuurlijk, waar de chef-kok een bijzondere Indonesische twist aan geeft.

Traditie en topkwaliteit met elkaar verbinden vindt Dick een smaakvolle uitdaging. Brabantse geschiedenis eren en doorvoeren in smaken en gerechten is dagelijkse kost in zijn keuken. Zo ook in dit limited Mieneke, een worstenbroodje met Indonesische invloed getransformeerd tot Brabants Treeske.

Zarzo

Pittige chorizo chunks, Manchego kaas zo zacht en smaakvol dat het bijna smelt op je tong. Een worstenbroodje met mooie, zachte en vettige worst, een condensachtige binnenkant, een beslag dat perfect in proportie is en krokant van buiten. Een temperamentvolle dame, dat Mieneke van Zarzo. En worstenbrood, da’s tipico Zarzo.

WA? Wie te laat komt trakteert en wel op z’n Brabants: met worstenbroodjes. Een smakelijke traditie binnen het team van een restaurant waar teamwork, traditie, temperament en topkwaliteit voorop staat. Maak kennis met de Spanjaard in het zuiden van Nederland, Eindhoven: Adrian Zarzo.

Zijn handen, dat zijn Adrian’s medewerkers, samen vormen zij één team. Koken vanuit zijn roots betekent passie en mediterrane smaken. Beperkingen bestaan hier niet, een pepertje uit Baskenland, spicy mierikswortel, voor iedere trend is er een Spaanse oplossing.

Inspiratie zit ‘m soms in het allerkleinste. Een goed glas wijn, een mooi verhaal, een ‘vergeten’ product waarbij je denkt: ik was vergeten dat ik je was vergeten, terwijl ik nooit iets vergeet. Een Spaans gezegde dat de keuken van de Eindhovenaar typeert. In plaatsvan vergeten of vervelen: innoveren. Nieuwe smaken creëren, combineren en innovern. Dat laatste draait om de basis: alle componenten moeten kloppen om tot het beste resultaat te komen. Want zonder goede worst, niet het beste broodje.

Houben

Bart Houben is grootgebracht met Mienekes. hij weet niet beter dan dat er vers, met de hand gerold worstenbrood op tafel komt. Zo uit het vuistje en naar recept van opa, die het in 1935 ontwikkelde en vernoemde naar oma Mieneke. WA krijg je dan? Iets lekkers om uit te delen, waar iedereen van kan genieten. En bijzonder, want Bart eert en innoveert.

De ouderwetse traditie maakt dit jaar kennis met sterrenkeukens. Een worstenbroodje dat gewoon is en toch speciaal, maar vooral kei lekker. Da’s Houben.

WA? Ambacht en aandacht, voor de producten en voor elkaar is wat Houben onderscheidt. De Sterren, dat zijn de bakkers, net als de worstenbroodjes stuk voor stuk uniek. Veelzijdig en verschillend maar met passie als gemene deler. Een kracht die zich uitdrukt in kennis, kunde, kwaliteit en creativiteit.

Sterrenbox

Iets speciaals: een gift vol culinaire Mienekes. Échte Brabantse worstenbroodjes en échte Brabantse sterren want  maar liefst vier met Michelinsterren bekroonde topchefs zetten hun culinaire handtekening met bijzonder receptuur voor een speciaal worstenbroodje. Dé ingediënten voor een lekkere samenwerking. Een simpel product verbinden met regionale high-end horeca. Zo kan iedereen proeven wat sterrenkwaliteit is! Een smakelijke en vooral goede samenwerkingdie ook nog eens innovatief is.

Houdoe, bedankt en smakelijk!

De vrijwilligers van DSE hebben met plezier deze actie georganiseerd en uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *