We zijn gewaarschuwd…

Wie denkt dat transferia, oftewel de Park and Ride inrichtingen, een geldmachine voor de gemeenten zijn moet misschien dit artikeltje even lezen.

Ofschoon de binnenstad van Den Bosch natuurlijk veel minder te bieden heeft dan onze Eindhovense, zou het zomaar óók van toepassing kunnen blijken ons. Leeswijzer: kijk ook hoe de lokale overheid het geld dat de P+R opbrengt, of op zou moeten brengen, alvast inpast in de lokale uitgaven. Dat zouden we hier in Eindhoven nooit doen, gelukkig. Dan zou in de begroting voor de aankomende jaren alvast worden uitgegaan van de P+R opbrengsten van bijvoorbeeld het nieuwe P+R gebeuren bij Motel Van der Valk. Je moet er toch niet aan denken dat de nieuwe steentjes straks maar de helft van onze klimaatadaptieve binnenstad bekleden omdat het geld er toch niet blijkt te zijn. Verschrikkelijk lijkt me dat…

Overigens heeft men bij de bouw van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion een dergelijke misrekening erin gecalculeerd: een biomassacentrale zou de kosten aanzienlijk drukken en bovendien hele woonwijken van energie voorzien. Dat mes bleek uiteindelijk aan geen enkele kant te snijden met als uiteindelijk gevolg: hogere kosten van het topsportzwemwater, hogere recreatieprijzen, steeds minder onderhoud aan het pretgedeelte van het tropische Tongelreepgedeelte en uiteindelijk de gesloten deur van één van de leukste jeugdplekken die Eindhoven ooit had. We hebben ervan geleerd. Hoop ik.

Bron: Brabants Dagblad

Bossche transferia steeds minder populair

Een reactie

  • Rien Valk

    In Het ED van afgelopen zaterdag las ik de reactie van Ben Geerts die het had over de poeha-steen van Eindhoven mede tot stand gekomen door 22 grondboringen en voorstelde om de rode klinkertjes voor een euro per stuk aan te bieden, als herinnering voor de burgerij aan een tijdperk waarin nagenoeg alles mis ging op het gebied van infrastructuur en pleinaanleg.

    Ik wens de Eindhovense gemeenteraad veel wijsheid toe als de financiering van dit project aan de orde komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *