Weerhistorie: April 2022 in de regio Eindhoven.

Gevoelsmatig was april 2022 een mooie lentemaand. De maandcijfers geven echter een iets ander beeld. Het was niet warm genoeg, het was te droog maar gelukkig wel zonnig.

De gemiddelde temperatuur is voor onze regio uitgekomen op 9,7°C en dat is 0,4 graden onder het langjarig gemiddelde. Zowel in de nacht als overdag kwamen we ruim onder het langjarig gemiddelde uit.
De hoogste temperatuur werd bereikt op 12 april en bedroeg 22,5 graden. Dat was lekker warm maar het kan natuurlijk beter. 30 Graden hebben we in april nog nooit gehaald, maar op 21 april 1968 waren we met 29,1°C er dichtbij. In het begin van de maand hadden we nog te maken met winterse temperaturen. Op 1 april werd het overdag niet warmer dan 3,6 graden en op 3 april vroor het in de nacht nog matig (-5,9°C)

De zon scheen overvloedig al was het lang niet genoeg voor een april-record. Op donderdag 28 april hadden we in de regio Eindhoven wel een dag-record met 13 uur en 24 minuten zon. ( zie ook: dag/week )
We hadden 3 dagen waarop de zon helemaal niet scheen. Dat was aan het begin van de maand, maar vanaf 7 april hadden we elke dag zon.

De maand was dit keer wel aan de droge kant. Er viel 30 mm regen en normaal is 41 mm. De regen was niet gelijkmatig over het land verdeeld. Er waren regio’s die te droog waren maar er waren ook regio’s die normaal of zelfs te nat waren. Ik zal zo dadelijk het grafiekje over de droogte even bijwerken dan is goed te zien hoe het ditmaal met de droogte gaat. ( zie: Droogte )

Dan nu de maandtabel voor de regio Eindhoven.

Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *