Weerhistorie: Februari 2021 in de regio Eindhoven.

De afgelopen februarimaand is in 2 delen te verdelen. Het ene deel was lenteachtig en het andere deel was winters.
Het winterse deel begon op 6 februari met nachtvorst en overdag temperaturen die de 10 graden niet meer haalden. Dat viel voor de mooi-weer liefhebbers flink tegen omdat we al fraaie lente-temperaturen hadden gehad. Zo werd het op 2 februari al 10,7 graden en op 5 februari zelfs al 11,6 graden.
Na 6 februari was het voorbij met die mooie hoge temperaturen. De winter deed zijn intrede en bracht ons vorst en sneeuw. Op 8 februari werd het overdag niet warmer dan -4,6 graden en in de nacht vroor het streng.
Na die winterse 10 dagen gingen de temperaturen weer fors omhoog en het had een haartje gescheeld of we hadden de grens van 20 graden gepasseerd.
De hoogste temperatuur werd bereikt in de middag van 24 februari met 19,6 °C.
De laagste temperatuur was -11,3 °C bereikt in de nacht/vroege morgen van 11 februari.
Met 133 zonuren was deze maand behoorlijk zonnig. Wel hadden we 6 dagen waarop we helemaal geen zon zagen maar de andere 22 dagen maakten dat weer ruim goed.
De hoeveelheid regen/sneeuw was normaal voor een februari-maand en ook de neerslagduur was niet uitzonderlijk.
Echte maandrecords zijn er niet verbroken. Wel zijn er verschillende datum/dagrecords gebroken. Deze dagrecords vermeld ik hier niet maar wie ze wel wil weten die verwijs
ik naar mijn site waarop ik elke dag de weercijfers van de laatste 7 dagen vermeld, inclusief eventuele dagrecords.

Dan nu de gebruikelijk maandtabel. Naast de cijfers van februari 2021 vermeld ik ook de cijfers van vorig jaar februari en februari 1991. Februari 1991 was een koude maand maar niet extreem.
In de laatste kolom, bij de records, is te zien dat februari 1956 met alle dagen vorst en een minimum van -21,6 graden wel extreem was.

Gerrit

meer Eindhovens weer op: https://www.weerhistorie-eindhoven.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *