Woord van dank

Door de nieuwe wetgeving inzake openbaarheid van de overheid heb ik eerder deze week een klein testje gedaan. Allereerst heb ik het afgelopen weekend een mooie brief geschreven als bedankje aan scheidend burgervader John Jorritsma. Deze heb ik maandag zorgvuldig in een grote envelop in de brievenbus van het stadhuis gedeponeerd. Eergisteren heb ik vervolgens de gemeente verzocht om inzage in alle persoonlijke bedankjes die de burgemeester mocht ontvangen.

Tot mijn grote verbazing mocht ik vandaag, nauwelijks twee dagen na indiening van mijn verzoek, het resultaat ontvangen in mijn eigen brievenbus c.q. oud-papierbak. Ik opende de gemeentelijke postomslag en inderdaad, zo bleek uit het begeleidend schrijven: men had mijn verzoek gehonoreerd.

Ik was zowaar verrast door de snelheid en de zorgvuldigheid van mijn eigen lokale overheid. Misschien was de reactiesnelheid een uitzondering, een toevalstreffer. Misschien lag het aan het feit dat er blijkbaar maar één dankbrief was binnengekomen. Hoe dan ook: onze gemeente is op de goede weg.

Hulde!

++++++++++++++++++

Zelf oordelen? Hieronder het wob-resultaat:

 

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *